לפני כמה חודשים ראיתי באינסטגרם תמונה של עוגיות שוקולד הורסות.
עוגיות סנדויץ ממולאות במרשמלו נמס וריבה אדומה ומצופות בשוקולד.
חיפשתי את המקור והגעתי לבלוג מקסים ומתוק שממש שווה להכיר.
המתכון לעוגיות המקוריות נמצא כאן.
עוגייה יפה ומקורית והיא פשוט ביס מושלם.
המתכון שלי דומה למקור עם שינויים קטנים שלי .
בואו להכין עוגייה מיוחדת וטעימה,
המתכון לבצק- 25-30 עוגיות
150 גר’ חמאה
1/2 כוס סוכר
ביצה
2 כוסות קמח
1/2 כפית אבקת אפייה
3 כפות קקאו
קורט מלח
סוכר וניל/רום
50 גר’ שוקולד מריר/חלב מגורד
גרידה מחצי תפוז (לא חובה)
למילוי-
מרשמלו
ריבה אדומה – אני השתמשתי בריבת שזיפים .
ציפוי-
200 גר’ שוקולד חלב או מריר – אפשר לערבב
100 גר’ שוקולד לבן מומס
מתחילים בהכנת הבצק-
בקערה מניחים חמאה וסוכר, מערבבים מעט ומוסיפים את הביצה.
מערבבים עד לקבלת תערובת רכה .
מנפים את החומרים היבשים בקערה נפרדת.
משלבים את תערובת הקמח לקערת החמאה.
מוסיפים את שאר המרכיבים ומאחדים עד לקבלת בצק .
עוטפים בניילון ומכניסים לקירור של כחצי שעה.
מרדדים את הבצק לעובי חצי ס”מ.
קורצים עיגולים או כל צורה אחרת.
מכניסים לאפייה בתנור מחומם מראש על 170 מעלות כ- 10 דקות.
מוציאים ומקררים.
מחלקים את כמות העוגיות לחצי.
על חצי אחד מניחים מרשמלו. על החצי השני כפית ריבה.
מכניסים את התבנית עם המרשמלו לתנור ל- 2 דקות.
מוציאים מהתנור .
לוקחים את העוגיה עם הריבה וסוגרים על המרשמלו הנמס.
ממיסים את השוקולד בתוך שקית הזילוף -פשוט מניחים בתוך קערה עם מים רותחים.
לאחר שהעוגיות התקררו מצפים בשוקולד.
על חלק מהעוגיות זילפתי שוקולדים בשני צבעים.