עוגיות קוואקר -שוקולד צ'יפס ואגוזים

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

IMG_9452

IMG_9449

 

עוגיות בריאות (יחסית) המכילות -קוואקר ,שקדים טחונים, אגוזים, קמח שיפון וסוכר חום.

עוגיות קרנציות , לא מתוקות מידי בטעם נפלא.

קלות להכנה , ואני מעדיפה אותן על פני חטיף אנרגיה קנוי.

 

המצרכים-

150 ג"ר חמאה רכה

3/4 כוס סוכר חום

ביצה

סוכר וניל

כוס קוואקר

1/3 כוס שקדים טחונים

3/4 כוס קמח שיפון /כוסמין (אפשר רגיל)

כפית אבקת אפייה

1/4 כפית סודה לשתיה

50 ג"ר אגוזי מלך חתוכים גס

1/2 כוס שוקולד צ'יפס או שוקולד מריר חתוך גס.

קורט מלח

 

ההכנה ממש פשוטה. 

בקערה מניחים חמאה רכה, מוסיפים סוכר וטורפים קלות. משלבים גם את הביצה, ומערבבים לתערובת אחידה.

IMG_9436

בקערה נפרדת מערבבים את כל החומרים היבשים ומשלבים לתערובת החמאה.

IMG_9437

 

מאחדים לתערובת הומוגנית.

IMG_9439

 

 

בעזרת כף יוצרים עוגיות על נייר האפייה.

IMG_9441

מכניסים לתנור שמחומם מראש לטמפרטורה של 170-180 מעלות.

אפיית העוגיות מהירה בערך 15-20 דקות.

עד שהעוגיות מקבלות צבע זהוב יפה. 

 

IMG_9443

 

 

גירסה נוספת לעוגיות קוואקר ללא מוצרי חלב פרווה –

עוגיות קוואקר טחינה בניחוח תפוז 

 

המצרכים – 30-35 עוגיות

1 ביצה

1/4 כוס סילאן

1/4 כוס סוכר חום בהיר

1/4 כוס שמן (מי שאוהב אפשר גם שמן קוקוס)

1/4 כוס טחינה משומשום מלא ( אפשר גם רגיל)

כפית קינמון

1/2 כפית גרד מתפוז טרי

קורט מלח

1/2 כוס + 2 כפות קוואקר ( 2/3 כוס )

1/2 כוס קמח שיפון ( אפשר רגיל)

כפית אבקת אפיה

חופן נדיב אגוזי מלך גרוסים גס

50 ג"ר שוקולד מריר שבור או שוקולד צ'יפס

 

אופן ההכנה –

 

בקערה להניח ביצה סוכר, סילאן,טחינה, שמן ותבלינים.

IMG_8443

לטרוף לתערובת אחידה ולהוסיף את הקמחים אבקת האפיה, האגוזים והשוקולד.

לערבב עד לקבלת מסה אחידה . התערובת  יוצאת מעט דביקה.

לחמם תנור לטמפרטורה 170.

בעזרת כף לסדר על נייר האפיה – כל עוגיה בערך כמות של כף תערובת.

להכניס לאפיה של כ- 20 דקות

 

כנסו לכל מתכוני העוגיות שלי 

 

 

חזרה לדף הבית !

 

תגובות

תגובות