עוגיות בריאות (יחסית) המכילות -קוואקר ,שקדים טחונים, אגוזים, קמח שיפון וסוכר חום.
עוגיות קרנציות , לא מתוקות מידי בטעם נפלא.
קלות להכנה , ואני מעדיפה אותן על פני חטיף אנרגיה קנוי.
המצרכים-
150 ג”ר חמאה רכה
3/4 כוס סוכר חום
ביצה
סוכר וניל
כוס קוואקר
1/3 כוס שקדים טחונים
3/4 כוס קמח שיפון /כוסמין מלא (אפשר רגיל)
כפית אבקת אפייה
1/4 כפית סודה לשתיה
50 ג”ר אגוזי מלך חתוכים גס
1/2 כוס שוקולד צ’יפס או שוקולד מריר חתוך גס.
קורט מלח
ההכנה ממש פשוטה.
בקערה מניחים חמאה רכה, מוסיפים סוכר וטורפים קלות. משלבים גם את הביצה, ומערבבים לתערובת אחידה.
בקערה נפרדת מערבבים את כל החומרים היבשים ומשלבים לתערובת החמאה.
מאחדים לתערובת הומוגנית.
בעזרת כף יוצרים עוגיות על נייר האפייה.
מכניסים לתנור שמחומם מראש לטמפרטורה של 170-180 מעלות.
אפיית העוגיות מהירה בערך 15-20 דקות.
עד שהעוגיות מקבלות צבע זהוב יפה.
גירסה נוספת לעוגיות קוואקר ללא מוצרי חלב פרווה –
עוגיות קוואקר טחינה בניחוח תפוז
המצרכים – 30-35 עוגיות
1 ביצה
1/4 כוס סילאן
1/4 כוס סוכר חום בהיר
1/4 כוס שמן (מי שאוהב אפשר גם שמן קוקוס)
1/4 כוס טחינה משומשום מלא ( אפשר גם רגיל)
כפית קינמון
1/2 כפית גרד מתפוז טרי
קורט מלח
1/2 כוס + 2 כפות קוואקר ( 2/3 כוס )
1/2 כוס קמח שיפון ( אפשר רגיל)
כפית אבקת אפיה
חופן נדיב אגוזי מלך גרוסים גס
50 ג”ר שוקולד מריר שבור או שוקולד צ’יפס
אופן ההכנה –
בקערה להניח ביצה סוכר, סילאן,טחינה, שמן ותבלינים.
לטרוף לתערובת אחידה ולהוסיף את הקמחים אבקת האפיה, האגוזים והשוקולד.
לערבב עד לקבלת מסה אחידה . התערובת יוצאת מעט דביקה.
לחמם תנור לטמפרטורה 170.
בעזרת כף לסדר על נייר האפיה – כל עוגיה בערך כמות של כף תערובת.
להכניס לאפיה של כ- 20 דקות
מתכונים לפורים
מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי –מתכונים ישירות לנייד !
ווטסאפ גם כאן
לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי
קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי “
מתנות קטנות האינסטגרם