
עוגיות פריכות ונמסות בפה מקמח כוסמין במילוי מפנק
עוגיות מופלאות וטעימות והן גם קצת יותר בריאות.
בצק פריך מושלם, במילוי של שלושה טעמים -קוקוס-טחינה, טופי-קשיו, לוטוס-פקאן .
קמח הכוסמין כבר נכנס קבוע למאפים.
אני משתדלת לאפות כמה שניתן עם קמחים בריאים.
משתמשת במאפים שלי בקמח כוסמין וגם בשיפון .
את קמח השיפון אני מכניסה בעיקר לעוגות בחושות כהות כמו עוגות שוקולד.
בקמח הכוסמין אני משתמשת גם לאפייה של העוגיות הקבועות אצלנו בבית.
אפשר גם לשלב חלק מהקמח כוסמין וחלק רגיל.
קמח הכוסמין הלבן הוא המתאים ביותר לאפייה של עוגיות .
הפעם ניסיתי לשלב כוסמין לבן עם כוסמין מלא 80% .
יצאו עוגיות מעולות, פריכות וטעימות .
כמובן שאפשר להכין את העוגיות עם קמח לבן רגיל !
מלית טחינה – קוקוס
מלית לוטוס ופקאן
ומלית טופי ושברי קשיו
המצרכים לבצק-
2 כוסות קמח כוסמין לבן
2 כוסות קמח כוסמין מלא (השתמשתי ב- 80%)
כפית אבקת אפייה
4 כפות סוכר
שקית סוכר וניל
200 גר’ חמאה/נטורינה לפרווה טבעוני
1/3 כוס שמן
קורט מלח
גרידה מלימון טרי
כ- 1/2 כוס מים
מלית טחינה וקוקוס-
כוס סוכר
כוס טחינה
כוס קוקוס
שקית סוכר וניל
מלית ממרח לוטוס ופקאן גרוס
מלית ממרח טופי (פרווה) ואגוזי קשיו שבורים
לפני שמתחילים חשוב מאוד – נכנסים לעמוד שלי באינסטגרם ולוחצים על Follow
מצטרפים כאן לקבוצת ווטסאפ – מתכונים ישירות לנייד
אופן ההכנה-
מניחים במעבד מזון ,חמאה/נטורינה , סוכר ,וניל ומעבדים מעט .מוסיפים את שאר המרכיבים ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד, אם הבצק פירורי מוסיפים מעט מים .
מניחים במקרר כחצי שעה למנוחה.
מחממים תנור ל- 175 מעלות.
מחלקים את הבצק ל- 8- 10 חלקים
מרדדים כל חלק למלבן רחב
בגודל של בערך 10/30.
מניחים בקצה של המלבן שכבה נדיבה מהמלית הרצויה ,
חותכים בעזרת חותכן את החלק השני של המלבן – אם אין לכם חותכן כזה תוכלו לחתוך לרצועות דקות כמו במתכון כאן
(את החותכן קונים בכל חנות בשווקים או בחנויות סטוק, מקס וכו’)
מגלגלים וחותכים ל 3 ,מניחים בצורת סהרון על תבנית האפייה.
מכניסים לתנור לאפייה של כחצי שעה או עד שהעוגיות מזהיבות קלות.
עוגיות פריכות ונמסות בפה מקמח כוסמין במילוי מפנק
כאן מבחר ענק של מתכוני עוגיות
חזרה לדף הראשי לעוד מתכונים חדשים ומשובחים !
רוצים להיות מעודכנים ?