עוגיות פריכות במילוי קרמל הן בהחלט עוגיות מופלאות ומיוחדות .
בצק פריך עדין וטעים ושילוב טופינג של קרמל שמכינים מסוכריות טופי קרמל.
אחת העוגיות הטעימות שהכנתי.
כבר כמה זמן שאני רוצה להכין את העוגיות האלה ולפני יום כיפור החלטתי שאלה העוגיות
שאכין לשבירת הצום. (כמובן עם עוד כמה מתוקים…)
את הרעיון לעוגייה ראיתי בסרטון שעלה לי ברשת כאן
עוגיות פריכות בשילוב קרמל – איך מכינים ?
Salted Caramel Cookies
המצרכים –
לבצק העוגיות –
3 כוסות קמח
(לא חובה אבל משדרג את טעם העוגייה- אני שמתי חצי כוס קמח שקדים במקום חצי כוס קמח )
2 כפות קורנפלור
1/4 כפית אבקת אפייה (ממש מעט)
קורט מלח
175 גר’ חמאה
3 כפות שמן
150 גר’ אבקת סוכר
ביצה
שקית סוכר וניל
2 כפות חלב
לציפוי קרמל-
כ- 200 גר’ סוכריות קרמל או טופי
(לי היו 2 סוגי סוכריות קרמל של ורטרס וניפס)
4 כפות שמנת מתוקה או חלב
קורט מלח – אפשר יותר תלוי כמה אוהבים
אפשרות- מלח גס לקישוט
במידה ואין לכם סוכריות תוכלו פשוט להכין טופי קרמל בייתי
המתכון לטופי קרמל למטה.
לפני שמתחילים, בואו תעזרו לי לבנות קהילה באינסטגרם – מצטרפים – מתנות קטנות האינסטגרם
אופן ההכנה –
- את הבצק אפשר להכין במעבד מזון או ידנית
- שמים חמאה,ואבקת סוכר ומעבדים מעט, מוסיפים את שאר המרכיבים
- עד לקבלת בצק אחיד במידה וחסר נוזלים מוסיפים עוד טיפונת חלב.
- עוטפים בניילון ומכניסים למקרר שעה לפחות.
- מוציאים בצק ומגלגלים כדורים בקוטר כ- 3 ס”מ (שקלתי 30 גר’כל עוגייה)
- לחמם תנור על 165 מעלות
- מניחים את הכדורים על נייר אפייה
- בעזרת פקק של בקבוק מים מינרלים יוצרים גומה בתוך הכדור.
- מכניסים לאפייה של כ- 20 דקות עד להזהבה ממש קלה.
- לאחר שהעוגיות מתקררות מכינים את מילוי הקרמל-
- מניחים שמנת מתוקה וסוכריות קרמל בסיר קטן ומחממים על אש נמוכה עד שהסוכריות נמסות והתערובת הופכת נוזלית.אם חסר נוזלים מוסיפים עוד כף חלב.
- ומיד לאחר שהתערובת מוכנה – בעזרת כפית מזלפים קרמל לתוך הגומחה שנוצרה בעוגייה.
- אם אוהבים קרמל מלוח מפזרים מעט גבישי מלח גס מעל הקרמל.
- לאחר שהעוגיות מתקררות והקרמל מתמצק אפשר לאפסן בקופסה אטומה.
ואוו איזה עוגייה שווה ומיוחדת !
רוצו להכין וספרו איך יצא וכמה מחמאות קיבלתם…
מתכון לטופי קרמל במקום הסוכריות-
כוס סוכר
1/3 כוס שמנת מתוקה
50 גרם חמאה
כפית תמצית וניל או רום
קורט מלח
מניחים את הסוכר בסיר ומחממים על אש בינונית לקבלת קרמל .
מחממים את השמנת במיקרו.
מורידים את הקרמל מהאש ומוסיפים את השמנת בוחשים עם מטרפה עד שמתקבלת תערובת אחידה.
מחזירים לבישול על אש נמוכה.
מוסיפים את קוביות החמאה, הווניל והמלח מערבבים לקבלת ממרח טופי
מורידים מהאש וישר אפשר לצקת על העוגייה בעזרת כפית.
עוגיות פריכות במילוי קרמל – חלום של עוגייה לשבור איתה את הצום
מבחר ענק של מתכוני העוגיות שלי
לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי
כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי “