אני מאוד אוהבת טחינה, ומשלבת אותה הרבה במאכלים שלי.
להכנת טחינה בייתית אני משתמשת בטחינה משומשום מלא – היא בריאה יותר ומאוד טעימה.
להכנת עוגיות ועוגות אני משתמשת בטחינה רגילה – היא יותר מעודנת ומתאימה למתוקים.
הטחינה ידועה כבעלת ערכים תזונתיים ובריאותיים גבוהים כמו סידן, ברזל וסיבים תזונתיים.
השילוב של טחינה בעוגות ועוגיות מעניק לעוגה או לעוגיות טעם מעודן של חלבה.
הכנתי עוגיות סנדוויץ – דמוי אלפחורס ,אבל בטעם חלבה נהדר,
עטפתי את העוגיה באגוזי מלך קצוצים, לטעם של עוגיה מושלמת.
שילבתי את הטחינה גם בבצק של העוגיות וגם במילוי.
המצרכים-
200 ג"ר חמאה
1/2 כוס אבקת סוכר
2 חלמונים
1 סוכר וניל
1/2 כפית גרד לימון
2 כוסות קמח תופח
1 כוס קורנפלור
4 כפות טחינה גולמית
למילוי-
3/4 כוס טחינה גולמית
3/4 כוס דבש
אגוזי מלק מרוסקים דק
אופן ההכנה-
בקערה להניח חמאה, אבקת סוכר והחלמונים.
לערבב מעט ולהוסיף את שאר המרכיבים.
לערבב עד לקבלת בצק אחיד. אם הבצק דביק להוסיף עוד מעט קמח.
להכניס לקירור של כשעתיים במקרר.
לשטח את הבצק על משטח מקומח לעובי של חצי ס"מ ולקרוץ צורות – אני השתמשתי בצורת לב – אפשר כל צורה אחרת כמובן.
לסדר בתבנית על נייר אפייה, לאפות בתנור מחומם מראש על 180 מעלות למשך כרבע שעה.
לאחר הקירור לערבב את הדבש עם הטחינה הגולמית. על כל עוגיה לשים כפית מהמלית, לסגור עם עוגיה נוספת.
למרוח מעט מהמילוי גם מסביב לעוגיה ולטבול באגוזים הקצוצים.
אפשר לארוז בקופסא יפה ולהעניק מתנה ביום האהבה או …
סתם להכין קפה או תה ולהתענג… מעדן לכל אוהבי הטחינה והחלבה כמוני !
כנסו לכל המתכונים שלי בשילוב טחינה