עוגיות סיגר מגולגלות פריכות תענוג

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

 

הכנתי עוגיות סיגר מגולגלות בצק פריך פשוט תענוג.

עוגייה טובה ומנחמת לימים קשים שאנו עוברים.

קצת תעסוקה לנפש לגלגל עוגיות, זה מה שאני עושה כדי להרגיע קצת וגם

חייבים קופסה כזו בבית שתהיה על השיש.

אני מכינה כמות גדולה ואורזת בקופסאות לשלוח לחיילים.

העוגיות הן פרווה ללא מוצרי חלב עם נטורינה בטעם חמאה שהיא תחליף מצויין בשבילי לחמאה כשאני צריכה להכין מתכון פרווה. עוגיות שיתאימו לכל מי שיטעם אותן.

מילוי העוגיות הוא אגוזים והוספתי לתוך האגוזים קוביות קטנות של רחת לוקום -זה שידרג מאוד את העוגייה והפך אותה לממש ממש טעימה.

המצרכים-

*כוס מדידה אוניברסלית

לבצק –

4 כוסות קמח  (560 גרם )

כפית גדושה אבקת אפייה

שקית סוכר וניל

200 גר’ נטורינה בטעם חמאה לפרווה – או חמאה

1/2 כוס שמן

1/2 כוס מים

קורט מלח

2  כפות סוכר

גרידה מלימון

המילוי-

250 גר’ אגוזי מלך או תערובת של כמה אגוזים טחונים

שליש כוס אבקת סוכר

כפית קינמון

גרידה מתפוז או לימון

חלבון

רחת לוקום לחתוך לקוביות קטנות קטנות

אופן ההכנה – 

מילוי – לערבב יחד הכל לתערובת חלקה.

בקערה לערבב את כל מצרכי הבצק אפשר ביד או במיקסר.

תוך 2 דקות נוצר בצק נהדר ואחיד.

לעטוף ולתת לבצק לנוח  לפחות חצי שעה בקירור- אפשר גם יותר .

לחלק את הבצק ל- 5 ,6 כדורים.

לרדד על נייר אפייה מקומח עיגול גדול ולהיעזר בצלחת כדי לחתוך את הקצוות בצורה מדוייקת יותר.

לאחר מכן לחלק את העיגול ל- 8 משולשים.

להניח בקצה מילוי אגוזים בשורה ומעליו לפזר קוביות קטנות של רחת לוקום.

אפשר רק מילוי אגוזים ואפשר רק רחת לוקום, אבל השילוב של שניהם הכי טעים.

מגלגלים כל משולש כמו רוגלך.

מניחים בתבנית ישר.

אפייה 170 מעלות כחצי שעה עד שמזהיב יפה מכל הצדדים.

לאחר קירור לבזוק אבקת סוכר ולאחסן בקופסה אטומה.

מכינים כאלה ,אורזים ומביאים לחיילים.

את הבצק אפשר למלא בכל מילוי – כמו שוקולד ,תמרים חלבה במקום אגוזים אפשר להחליף קוקוס או בוטנים וכ’ו.

בקיצור מה שאוהבים.

 

כל העוגיות שלי – מאגר ענק של מתכונים 

כאן כל הקינוחים פרווה 

מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי – מתכונים ישירות לנייד !

 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments