
עוגיות ללא סוכר מעולות וטעימות.
לא מרגישים שאין שימוש בסוכר הלבן.
הפתרון המושלם לעוגיות ללא סוכר הוא להכין את העוגיות המגולגלות.
בבצק אין סוכר בכלל והמלית מכילה ריבה ללא סוכר .
הריבה מכילה את הסוכר הטבעי של הפרי וממתיקה מצויין את העוגייה.
עוד מלית מעולה היא להכין תערובת של אגוזים מכל סוג
ולה אפשר להוסיף מתיקות של תחליף סוכר או סילאן/מייפל טבעי.
הבצק הקבוע שלי לכרוכיות אינו מכיל סוכר ואת המתיקות לעוגיות מקבלים מהמלית עצמה . הניגודיות בין הבצק למלית יוצרת עוגיה לא פחות ממעולה.
אצלי קבוע בארון קופסה של עוגיות מגולגלות – הכי טעימות שיש !
איך מכינים עוגיות ללא סוכר ?
המצרכים –
בצק מושלם רך ונמס בפה !
200 גר’ חמאה/ לפרווה – תחליף חמאה
1/3 כוס שמן
קורט מלח
1/4 כוס מי סודה
1/4 כוס חלב/ לפרווה חלב צמחי או מי סודה
כחצי קילו קמח + שקית אבקת אפייה
מצרכים למלית ריבה- 2 כרוכיות
5 כפות ריבה ללא סוכר- אני ממליצה על ריבת תות היא טעימה ומתוקה
כפית קורנפלור
חצי כוס אגוזי מלך טחונים/פקאנים
מעט קינמון, מעט גרידה מלימון
מלית אגוזים-
כוס אגוזים טחונים מכל סוג – מלך, לוז, קשיו או בוטנים
ממתיק מלכותי כלשהו, אפשר גם שקיות רגילות. להמתיק לפי טעם.
או להשתמש ב – 2 כפות סילאן טבעי או סירופ מייפל טבעי.
מעט ת. שקדים וגרידה מלימון, אפשר גם קינמון
2 כפות חמאה או שמן
אופן ההכנה- עוגיות ללא סוכר
במעבד מזון מניחים את מצרכי הבצק . מפעילים את המעבד בפולסים עד לקבלת בצק אחיד.
עוטפים את הבצק ומכניסים לקירור לשעתיים לפחות.
מחלקים את הבצק ל 3- חלקים
מרדדים כל חלק למלבן גדול
מלית ריבה – מערבבים את הריבה עם הקורנפלור.
מורחים שכבת ריבה דקה על המלבן , מפזרים אגוזים גרוסים, קינמון וגרידה של לימון
מגלגלים לכרוכית.
מלית אגוזים-
מערבבים את כל מרכיבי המלית לתערובת אחידה.
מורחים על המלבן ומגלגלים לכרוכית.
מניחים על נייר אפייה .
מכניסים לתנור שחומם מראש על 170 מעלות כ- 25 דקות אפייה.
את הכרוכיות חותכים 5 דקות לאחר שיצאו מהתנור.
מתכונים לראש השנה
עוגיות ללא סוכר – רוצו להכין
כאן מבחר ענק של עוגיות מגולגלות מסוגים שונים !
מאגר ענק של עוגיות מסוגים שונים