עוגיות ללא סוכר מעולות וטעימות.
לא מרגישים שאין שימוש בסוכר הלבן.
הפתרון המושלם לעוגיות ללא סוכר הוא להכין את העוגיות המגולגלות.
בבצק אין סוכר בכלל והמלית מכילה ריבה ללא סוכר .
הריבה מכילה את הסוכר הטבעי של הפרי וממתיקה מצויין את העוגייה.
עוד מלית מעולה היא להכין תערובת של אגוזים מכל סוג
ולה אפשר להוסיף מתיקות של תחליף סוכר או סילאן/מייפל טבעי.
הבצק הקבוע שלי לכרוכיות אינו מכיל סוכר ואת המתיקות לעוגיות מקבלים מהמלית עצמה . הניגודיות בין הבצק למלית יוצרת עוגיה לא פחות ממעולה.
אצלי קבוע בארון קופסה של עוגיות מגולגלות – הכי טעימות שיש !
איך מכינים עוגיות ללא סוכר ?
המצרכים –
בצק מושלם רך ונמס בפה !
200 גר’ חמאה/ לפרווה – תחליף חמאה
1/3 כוס שמן
קורט מלח
1/4 כוס מי סודה
1/4 כוס חלב/ לפרווה חלב צמחי או מי סודה
כחצי קילו קמח + שקית אבקת אפייה
מצרכים למלית ריבה- 2 כרוכיות
5 כפות ריבה ללא סוכר- אני ממליצה על ריבת תות היא טעימה ומתוקה
כפית קורנפלור
חצי כוס אגוזי מלך טחונים/פקאנים
מעט קינמון, מעט גרידה מלימון
מלית אגוזים-
כוס אגוזים טחונים מכל סוג – מלך, לוז, קשיו או בוטנים
ממתיק מלכותי כלשהו, אפשר גם שקיות רגילות. להמתיק לפי טעם.
או להשתמש ב – 2 כפות סילאן טבעי או סירופ מייפל טבעי.
מעט ת. שקדים וגרידה מלימון, אפשר גם קינמון
2 כפות חמאה או שמן
אופן ההכנה- עוגיות ללא סוכר
הכנת הבצק –
במעבד מזון מניחים את מצרכי הבצק . מפעילים את המעבד בפולסים עד לקבלת בצק אחיד.
עוטפים את הבצק ומכניסים לקירור לשעתיים לפחות.
מחלקים את הבצק ל 3- חלקים
מרדדים כל חלק למלבן גדול
מלית ריבה – מערבבים את הריבה עם הקורנפלור.
מורחים שכבת ריבה דקה על המלבן , מפזרים אגוזים גרוסים, קינמון וגרידה של לימון
מגלגלים לכרוכית.
מלית אגוזים-
מערבבים את כל מרכיבי המלית לתערובת אחידה.
מורחים על המלבן ומגלגלים לכרוכית.
מניחים על נייר אפייה .
מכניסים לתנור שחומם מראש על 170 מעלות כ- 25 דקות אפייה.
את הכרוכיות חותכים 5 דקות לאחר שיצאו מהתנור.
מתכונים לראש השנה
עוגיות ללא סוכר – רוצו להכין
כאן מבחר ענק של עוגיות מגולגלות מסוגים שונים !
מאגר ענק של עוגיות מסוגים שונים
ללא סוכר אבל עם הרבה שומן טרנס ששוקע בורידים וגורם להתקף לב, לאירוע מוחי….
נכון שזה טעים עכשיו אבל בעוד מספר שנים נכה על חטא !!!
אפשר בהחלט להסתפק ב-100 גר’ חמאה.