עוגת שוקולד בחושה , קלה להכנה וגם כשרה לפסח .
זו ללא ספק העוגה הכי אהובה אצלנו בפסח .
רכה, שוקולדית וטעימה .
ממש בקלי קלות
קערה אחת ומטרפה
אין צורך במיקסר !
עוגה בעלת מרקם רך ונימוח פשוט נמס בפה.
כשהעוגה יוצאת מהתנור מרטיבים אותה בסירופ קפה מה שתורם לרכות המדהימה שלה.
מה צריך ? תבנית 24-26 או תבנית סבתא או 2 אינגליש קייק
העוגה מאוד טעימה בגרסה החלבית שלה אך אפשר להכין אותה גם פרווה .
איך מכינים עוגת שוקולד בחושה לפסח ?
המצרכים –
4 ביצים
כוס וחצי סוכר
קורט מלח
2 כפות ממרח שוקולד למריחה/ ממרח פרווה
1 סוכר וניל/אפשר כפית רום או ברנדי
200 ג”ר חמאה רכה או לפרווה 3/4 כוס שמן
1/2 כוס חלב/מים
4 כפות גדושות קקאו
1/2 כוס אגוזים טחונים דק/ או קמח שקדים (אפשר כל אגוז או קוקוס )
כוס וחצי קמח תופח לפסח (במידה ואין מערבבים 3/4 כוס קמח מצה דק ו3/4 כוס קמח תפוחי אדמה עם כפית גדושה אבקת אפייה )
לסירופ קפה –
חצי כוס מים רותחים + כף סוכר + כפית נס קפה
אופן ההכנה-
מחממים תנור על 175 מעלות
- מניחים ביצים בקערת וטורפים, מוסיפים את הסוכר וממשיכים לערבב עד לקבלת מירקם חלק.
- משלבים את החמאה, חלב, וניל,שוקולד למריחה ומערבבים היטב.
- מערבבים בנפרד את כל המצרכים היבשים לתערובת חלקה ללא גושים.
- מוסיפים את תערובת היבשים לתערובת ביצים ומאחדים עד לקבלת תערובת אחידה.
- מעבירים לתבנית ומכניסים לתנור לאפייה של כ- 40-50 דקות.
- מכינים את הסירופ וכשהעוגה יוצאת מהתנור מפזרים בעזרת כף מעל העוגה.
אפשר להכין קרם שוקולד או לפדר באבקת סוכר
קרם שוקולד –
100 גר’ שוקולד מריר ממיסים במיקרו
מוסיפים כף גדושה חמאה/ שמן מערבבים ומורחים מעל העוגה.
עוגות שוקולד בחושה ומהירה כשרה לפסח