הכנתי בסופשבוע האחרון גביניות שמרים משגעות.
כשאני מכינה בצק שמרים לשבת לפחות חלק מהבצק הופך לגביניות .
המילוי שמורכב מקרם פטיסייר בשילוב עם גבינה , מתמזג לתוך הבצק והופך את המאפה לביס מטורף.
רך עסיסי פשוט חלומי בשילוב עם פרי או צימוקים – במקרה הזה היו לי אוכמניות טריות.
המצרכים לבצק – מתאים ל- 3 עוגות
750 גרם קמח
כף וחצי שמרים יבשים (14 גרם)
200 גרם חמאה
2 ביצים
3 כפות שמן
חצי כוס סוכר
חצי כפית מלח
כוס ורבע חלב
כפית מחית וניל(סוכר וניל)
גרידה מלימון
להכנת קרם וניל – מילוי לעוגה אחת
כוס ורבע חלב
ביצה
כפית וניל איכותית – תמצית או מחית/ 3 שקיות סוכר וניל
2 כפות קורנפלור
1/2 כוס סוכר
250 גר’ גבינה לבנה – לסנן היטב מנוזלים – (כאן תוכלו לראות מתכון) +2 כפות סוכר +גרידה של לימון
חופן אוכמניות (אפשר להחליף בקוביות של תותים)
אופן ההכנה –
הכנת הבצק –
- בקערת המיקסר מניחים רבע כוס מהנוזלים – כפית סוכר וכף שמרים . משאירים 10 דקות עד שהתערובת תופחת
- מוסיפים את הביצים והנוזלים,סוכר ומערבבים היטב ואז מנפים קמח ומתחילים בלישה. תוך כדי מוסיפים את החמאה ושאר המרכיבים .
- לשים 10 דקות עד לקבלת בצק רך וחלק מעט דביק.
- מעבירים לקערה משומנת מכסים ומתפיחים כשעה.
- אפשר להכין ערב לפני ולאחסן במקרר ובקיץ מומלץ!
מכינים קרם פטיסייר וניל
- מחממים כוס חלב עם הסוכר והוניל עד שהסוכר נמס והתערובת על סף רתיחה – מורידים מהאש ומנחים בצד.
- בקערה נוספת טורפים את רבע כוס החלב והקורנפלור ומשלבים את הביצה וטורפים לתערובת אחידה.
- מעבירים מעט מהחלב החם לתערובת הביצים להשוואת טמפרטורה . ואז מוסיפים בהדרגה לתוך החלב. טורפים היטב ומחזירים לבישול על הגז.
- ממשיכים כל הזמן לערבב את התערובת עד שהיא מסמיכה לדרגה של קרם פטיסייר.
- מורידים מהאש ומקררים היטב את הקרם.
- מערבבים גבינה לבנה עם סוכר וגרידה של לימון.
- משלבים לתוך הקרם את הגבינה הלבנה . מערבבים לקבלת תערובת אחידה.
- מחלקים את הבצק ל- 3
- מחלק אחד נכין את העוגה
- מרדדים את הבצק למלבן גדול
- מורחים את המלית על פני כל הבצק.
- חותכים באמצע לרוחב ואז כל חלק חותכים למשולשים.
- חופן אוכמניות לוקחים ומפזרים מעל הגבינה.
- מגלגלים לרוגלך ומניחים בתנבית עגולה על גבי נייר אפיה אפשר לפזר עוד אוכמניות סביב.
- לאחר התפחה של חצי שעה או יותר במקום חמים.
- מכניסים לאפייה 175 מעלות כחצי שעה.
- כשהעוגה יוצאת מהתנור מברישים בסירופ סוכר
- חצי כוס מים שליש כוס סוכר מעט מיץ לימון להרתיח עד שנעשה מעט סמיך.
- את הבצק הנותר אפשר למלא בכל מלית אחרת שאוהבים – קינמון,שוקולד וכו’
- כאן מתכונים לעוגות שמרים עם שלל מליות
רוצים לקבל את המתכונים שלי ישירות לנייד ?
קשר אישי לכל שאלה – מצטרפים כאן לקבוצת ווטסאפ
גם כאן קבוצת ווטסאפ שלי
מצטרפים אלי לעמוד שלי כאן – באינסטגרם
וגם בפייסבוק בקבוצת התפריט היומי
הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי ”
וגם מוזמנים ל – מרומניה באהבה מתכונים ואוכל בניחוח רומני
חזרה לדף הראשי !