סלט עשיר ירקות העונה – ארטישוק וגבינת עיזים

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

ארוחת סלט היא אחת הארוחות הכי כייפיות שיש.

באמצע השבוע ארוחה שאני ממש שמחה לאכול בפרט שהשוק מלא בירקות עונתיים נפלאים .

יובל בני שף צעיר ומוכשר, פינק אותנו בסלט פרי דמיונו הפרוע סלט נפלא – פשוט חלומי.

ארוחה שלמה ועשירה בקערה אחת משמחת.

קערת סלט ל- 2 סועדים

המצרכים –

חופן ירוקים שכולל רוקט ,ארוגולה או תרד

4-5 עלי חסה טרייה

חופן נדיב של שעועית ירוקה טרייה  כ- 200 גר’

חצי כוס דלעת/דלורית קוביות

3-4 ארטישוקים טריים קלופים וחצויים

אפרסמון פרוס

10-15 עגבניות שרי בצבעים

רבע כוס שקדים מולבנים קלויים על מחבת

פרורי גבינת עיזים (20-30 גר’)

הרוטב-

כף רכז רימונים

2 כפות שמן זית

מעט מלח

כף מיץ לימון

אופן ההכנה-

  • קולפים את הארטישוקים ,חוצים אותם ומבשלים 5-7 דקות במי מלח
  • צורבים אותם קלות על מחבת טפלון עם כף שמן זית
  • גם את הדלעת החתוכה מבשלים ממש 5 דקות במים ואחר כך צורבים על המחבת
  • חולטים את השעועית הירוקה הטרייה כ- 3-4 דקות במים רותחים ומיד מעבירים למים קרים , כך היא נשארת רעננה ועסיסית.
  • חותכים את הירוקים ומניחים בקערה.
  • פורסים את העגבניות לחצי ומוסיפים לקערה.
  • משלבים את השעועית הירוקה,דלעת צרובה,אפרסמון פרוס, ארטישוקים ומתבלים ברוטב .מערבבים היטב.
  • מניחים בקערת הגשה ומפזרים גבינה ושבבי שקדים .
  • לשדרוג אפשר להגיש עם ביצה עלומה

סלט השף מהמם רוצו להכין !

מבחר ענק של סלטים 

יש לכם אינסטגרם ?

בואו – אל תפספסו את העמוד הטעים שלי באיסטגרם !

מצטרפים עכשיו לעמוד האינסטגרם שלי כאן 

מצטרפים כאן לקבוצת ווטסאפ שלי –  מתכונים ישירות לנייד !

 

הכנתם את המתכון? צלמו אותו ושתפו אותי במדייה החברתית

 בפייסבוק  בקבוצת התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !!!

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי “

חזרה לדף הראשי 

 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments