
הסלט הזה קל להכנה הוא נראה מהמם
והוא טעים בטירוף!
אז לשבועות תכינו ושימו על השולחן
יש בוא גם מטבל , גם עגבניות , ירק ורוטב פסטו בזיליקום עגבניות מיובשות
וחופן של קרוטונים ביתיים (חותכים לחם טוב לקוביות , מזלפים שמן זית ואופים בתנור )
אני מכינה פסטו מבזיליקום ,
בתוך הפסטו אני טוחנת חופן עגבניות מיובשות וזה הופך למטבל משגע !
המצרכים –
סלסלה קטנה עגבניות שרי בצבעים טריות חתוכות לחצי
ליוגורט-
גביע יוגורט אחוז שומן גבוה (יוגורט יווני )
2 כפות שמנת חמוצה או גבינת שמנת
רבע כפית שום גבישי
גרידה של לימון
קורט נענע יבשה
מלח
פלפל שחור
מעט שמן זית וחומץ בלסמי לקישוט
להכנת הפסטו –
צרור בזיליקום (משאירים כמה עלים לקישוט
כחצי כוס שמן זית , 2 שיני שום
חופן צנוברים או שקדים מולבנים
כ 3-4 עגבניות מיובשות (קונים מוכן בצנצנת בתוך שמן – בסופר )
מלח
כפית חומץ
אופן ההכנה –
טוחנים את עלי הבזיליקום עם חומרי הפסטו למטבל חלק.
טועמים ומתקנים תיבול .
את המטבל מאחסנים במקרר בצנצנת או בפריזר.
הכנת היוגורט –
מערבבים את היוגורט עם השמנת .
מוסיפים התבלינים ,טועמים שיש מספיק מכל התבלינים לפי טעמכם.
ההגשה של הסלט-
בצלחת יפה משטחים את היוגורט .
מפזרים את העגבניות על כל השטח.
מניחים כפיות קטנות ממטבל הפסטו.
מקשטים בעלי בזיליקום ,מעט שמן זית בזילוף , חומץ בלסמי אם אוהבים ,
וקרוטונים – לא חובה!
מגישים לשולחן וכולם מתפעלים
כאן – שבועות חוברת מתכונים דיגיטלית
רוצים לקבל את המתכונים שלי החדשים ישירות לטלפון הנייד שלכם? קבוצת הווטסאפ שלי לוחצים כאן ומצטרפים