אם אתם רוצים להרשים את האורחים בשבועות או בכלל בכל ארוחה,
תכינו את הסלט המושלם הזה
סלט מחציל קלוי שטוח – תרצו תקראו לזה קרפצ’ו חציל.
תוספות שמשתדכות מעולה לחציל ויש לכם מעדן יפייפה על השולחן
אפשר להכין גרסאות שונות לסלט הזה
אז הנה גרסה שהכנתי יחד עם יובל הבן שלי
והיא ממש מעולה
הכי חשוב בבחירת חציל – שיהי קל והגבעול ירוק וטרי.
כך לא יצא לכם חציל עם גרעינים .
חציל בלאדי יהיה עוד יותר משובח
הסלט מכיל חציל קלוי,
רוטב פלפל קלוי – שאני מכינה בכמה דקות – אפשר להשתמש בקנוי
תטבילה – תערובת של שום כתוש פלפל חריף ולימון עם גרידה של הלימון
פלפלים קלויים
שמן זית
מלח גס
ולימון
רוטב פלפל קלוי אני מכינה כך-
צולה פלפל אדום בתנור.
קולפת אותו.
מעבירה לבלנדר (אפשר במוט) עם שן שום ,מעט מלח וכפית חומץ.
טוחנת אותו ומוסיפה כחצי כוס שמן תוך כדי טחינה – נוצר כמו איולי פלפלים.
זה ממרח שמוסיף המון לכל סנדוויץ או ארוחה.
אם אתם ממש אוהבים טחינה תוכלו לזלף גם מעט טחינה מעל הסלט.
המצרכים-
חציל 1-2 קלוי -אם יש בלאדי זה מעולה (אפשר בתנור או על האש)
1-2 פלפלים קלויים- ירוק או אדום לא משנה- להכניס לתנור יחיד עם החציל
רוטב פלפלים (ממרח פלפלים)
תטבילה – מטבל שמכיל פלפל ירוק חריף ,2 שיני שום כתוש ,מיץ לימון מלח
חופן פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה –
מכינה את התטבילה – קוצצת דק דק פלפל חריף מוסיפה שום כתוש, מיץ מלימון ומלח.
מעולה להשתמש בכל ארוחה כמטבל חריף- להכין מראש ולשמור במקרר.
קולפים את החציל הקלוי.
קוצצים על קרש.
מעבירים לצלחת הגשה ומשטחים סביב.
לוקחים כמה כפיות מהתטבילה ומפזרים מעל החציל.
אחר כך מסדרים כפיות קטנות מרוטב הפלפל הקלוי.
מסדרים את הפלפל הקלוי באופן חופשי
ואז מעט מלח ,שמן זית בנדיבות לזלף, ופטרוזיליה קצוצה
תהנו חג שמח ובתאבון!
רוצים לראות איך הכנתי את הסלט ?
כנסו כאן לאינסטגרם