חומוס וטחינה תמיד מלווים את הארוחות אצלנו בבית,
כמו בהרבה בתים בארץ.
העדיפות היא להכין חומוס בייתי, אבל הוא מצריך קצת עבודה.
טחינה לעומת זאת, קלה מאוד להכנה.
הטחינה תמיד זמינה במקרר, מערבבים עם קצת לימון ,מלח, ומים ויש טחינה.
אפשר כמובן להוסיף- שום ולתבל בתבלינים שאוהבים כמו כמון,פפריקה
או עשבים טריים -כמו פטרוזיליה וזעתר. הטחינה מקבלת הכל באהבה.
מכיוון שאני מאוד אוהבת בזיליקום טרי ,שילבתי אותו בטחינה ויצא פשוט נפלא.
סלט שממש קל קל להכין והוא פשוט קוצר מחמאות ומתחסל לפני שהארוחה מתחילה…
לעבודה,
כוס וחצי או יותר חומוס מבושל – אפשר להכין לבד
או יש לקנות מוכן של סנפרוסט, שמצריך עוד קצת בישול.
ואם ממש ממהרים – אפשר מקופסאות שימורים .
חצי כוס טחינה גולמית
שן שום כתושה
מיץ מחצי לימון
מים
חופן בזיליקום טרי קצוץ
1/2 פלפל ירוק חריף- לפי טעם – זהירות בקיץ הם מאוד חריפים…
בקערה להניח את הטחינה הגולמית,
לשלב תחילה את הלימון, לערבב מעט ולהוסיף מים בהדרגה עד שמגיעים לדרגת הטחינה הרצוייה.
משלבים את השום, הבזיליקום והפלפל החריף.
בינתיים מחממים את החומוסים .
מסננים.
מניחים בצלחת הגשה ושופכים את הטחינה מעל .
מטפטפים כמה טיפות שמן זית ומגישים
בתאבון!