הכנתי השבוע סיר קציצות באמת נדיר.
הקציצות יצאו רכות ונמסות בפה.
הכנתי אותם עם ציפוי של קמח תירס כדי שיהיו כשרות לפסח.
ברוטב שמתי תמצית מנגולד שאני מכינה וזה נתן טעם משגע.
כמו כן הוספתי כמה חלקי עוף שהיו לי וביחד נוצר סיר טעים שכל המשפחה התיישבה סביבו ונהנתה.
לא חייבים להכין עם חלקי עוף
המצרכים-
2 -3 כרעיים/שוקיים (לא חובה לשים)
חצי קילו חזה עוף טחון /אפשר גם עם בקר
בצל
קישוא
תפוח אדמה
ענף סלרי
שן שום כתוש
מלח פלפל שחור
חצי כפית בהרט
ביצה
2 כפות קמח מצה
צלחת עם קמח תירס
לרוטב –
בצל
3 שיני שום חתוכות
5 ענפי סלרי עלים פרוסים גס
2 כפות מלאות תמצית מנגולד מתכון כאן (אם אין – לקצוץ מנגולד העלים הירוקים ולטגן כ- 20 דקות עד שמשחיר)
כוס שעועית מבושלת (או אפונה ירוקה קפואה, או פול/חומוס )
3-4 תפוחי אדמה חתוכים קוביות
גזר פרוס גס
מלח
פלפל שחור גרוס
חצי כפית כורכום
חצי כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית כמון
חצי כפית בזיליקום יבש
2 כפות סילאן/רכז רימונים
מיץ לימון
אופן ההכנה –
תערובת הקציצות-
טוחנים במעבד מזון את הבצל ,סלרי,עם תפוח אדמה וקישוא.
סוחטים מהנוזלים ומעבירים לקערה.
מוסיפים לקערה את כל שאר המרכיבים והתבלינים.
מחממים שמן במחבת שטוחה לא עמוק ממש מעט.
טובלים כל קציצה בקמח תירס משני הצדדים ומטגנים קלות משני הצדדים.
מעבירים לצלחת .
מכינים את הרוטב.
מטגנים בצל עם סלרי ושום. מוסיפים את חלקי העוף ומטגנים.
מוסיפים את הירקות ומטגנים כולל תפוחי האדמה והשעועית/אפונה.
מוסיפים תבלינים ומים ולאחר שרותח טוב מסדרים את הקציצות סביב.
מבשלים על אש נמוכה מכוסה כשעה ורבע .
לפני ההגשה לסחוט לימון מעל התבשיל ולהגיש
מאוד טעים ומיוחד
הגשתי עם אורז לבן