סופגניות ללא לישה ללא ביצים יוצאות רכות כמו עננים

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

הכנתי סופגניות ללא לישה – הן יצאו רכות ואווריריות ממש עננים.

עם המתכון הזה – גם למי שאין מיקסר יוכל בקלות להכין סופגניות ביתיות מפוארות וטעימות אש.

חוץ מזה שהן גם לא מכילות ביצים אז כמובן שאפשר להתאים אותם גם לטבעונים.

הבצק של הסופגניות האלה הוא עם יותר נוזלים מהבצק הרגיל.

פשוט מערבבים הכל בקערה בלי ללוש במיקסר.

הבצק תופח פעמיים ויוצא פשוט חלום.

ערבבתי את המצרכים שמתי להתפחה – בינתיים הלכתי לקניות וכשחזרתי

המשכתי בהכנה.

ממש קל .ומהיר להכין.

המצרכים- 

4 כוסות קמח

2 כוסות חלב/מים

כף גדושה שמרים יבשים

2 כפות גדושות סוכר

50 גרם חמאה/נטורינה מומסת

חצי כפית מלח

ציפוי ומילוי – מה שאוהבים

ממרח שוקולד כמו נוטלה,השחר או פרווה

או שוקולד מריר/חלב מומס עם כף חמאה/נטורינה

אגוזי לוז גרוסים לפיזור מעל.

אפשר ריבה או כל מה שאתם אוהבים

אופן ההכנה –

בקערה מערבבים חצי כוס מהנוזלים- חלב/מים עם כף סוכר ושמרים.

נותנים לתערובת לתפוח כ- 10 דקות.

לאחר מכן מוסיפים את שאר המצרכים הנותרים.

מערבבים עם כף עד שהבצק אחיד .

מכסים ומתפיחים שעה וחצי.

הבצק תופח מאוד יפה.

מורידים את הנפח ומכסים שוב ולחצי שעה.

לא להבהל מהבצק הוא דביק מאוד.

משמנים נייר אפיה .

חשוב ! עם ידיים משומנות תולשים חתיכות בצק ויוצרים כדורים

כ- 20-22 כדורים.

מניחים על נייר האפייה המשומן.

לאחר חצי שעה אפשר להתחיל לטגן.

מחממים שמן לטמפרטורה של 170-175 מעלות.

אני חותכת את הניר סביב הסופגנייה ומכניסה בעזרת הנייר את הסופגנייה לתוך השמן.

בגלל שהניר משומן הסופגנייה מתחלקת לתוך השמן בקלות.

מטגנים משני הצדדים היטב , מקפידים שהשמן לא יהיה חם מידי וכל הזמן מווסתים את הטמפרטורה.

מחלישים ומגבירים את האש בהתאם.

לאחר שהסופגניות מתקררות מצפים וממלאים בכל מה שרוצים.

 

סופגניות ללא לישה ללא ביצים יוצאות רכות כמו עננים

סרטון  תוכלו לראות כאן בעמוד האינסטגרם שלי

 מתנות קטנות האינסטגרם 

נכנסים ועושים Follow לעמוד !

חוברת מתכונים לחנוכה כאן לוחצים על השורה 

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

כנסו כאן והצטרפו קבוצת ווטסאפ שלי

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

 קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי “

***כל הזכויות שמורות לדפנה אוסטר מיכאל

“מתנות קטנות בלוג אוכל “

אין להעתיק תוכן ותמונות מהאתר

 

Subscribe
Notify of
1 תגובה
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
אופק
1 year ago

תודה על השיתוף נראה מצוין ונעשה את המתכון בהחלט. האם ניתן לאפיה בתנור או בנינג’ה?