סופגניות בוטיק כמו בקונדיטוריה בטעמי מלבי ותפוז.
חוץ מהסופגניות הקלאסיות והדונאטס שאני מכינה כל שנה,
אני אוהבת להכין גם סופגניות בטעמים,
סופגניות בוטיק הפכו בשנים האחרונות לטרנד , כל קונדיטוריה מתמחה בסופגניות משלה עם מגוון טעמים עשיר ומיוחד.
אז במקום לקנות בואו ותכינו בבית סופגניות בטעמי עוגות .
כאן הצעה שלי לטעמים שווים שאנחנו בבית ממש אוהבים.
סופגניות בטעמי עוגות –
עוגת תפוזים
הופכת לסופגניות בוטיק הדרים משגעות.
כיף שהתפוזים בשיא העונה כי אני ממש אוהבת אותם בכל הקינוחים שלי!
ואיך לא , המלבי האהוב עלי הפך לסופגניית מלבי משגעת עם ציפוי מלבי פיסטוק והמון רוטב
ואם תרצו להכין עוד סופגניות בטעמי עוגות,
דורית מסוויט דולי שהכינה סופגניית קרמשניט מטריפה
את הסופגניות הממולאות הכנתי סופגניות מיני
שקלתי כל סופגניה 55-50 גר’
יש לכם אינסטגרם ?
בואו – אל תפספסו את העמוד הטעים שלי באיסטגרם !
מצטרפים עכשיו לעמוד האינסטגרם שלי כאן
המצרכים כ- 40 סופגניות מיני או 20 גדולות
קילו קמח
1/2 כוס סוכר
3 ביצים
2 כפות ברנדי
50 ג”ר שמרים טרים/ 2 כפות יבשים
סוכר וניל
150 ג”ר חמאה / (לפרווה חצי כוס שמן )
כפית מלח
כוס וחצי חלב פושר/ (או מים לפרווה )
גרד לימון
איך מכינים סופגניות ? כל הטיפים להכנה מושלמת
אופן ההכנה-
ברבע כוס חלב לערבב את השמרים וכפית סוכר. להניח להתפחה כ-5 דקות.
בקערת המערבל לשים קמח מנופה, תערובת שמרים,סוכר,ביצים, ברנדי, והחלב.
ללוש כ-5 דקות ולשלב את החמאה.
להמשיך בלישה עוד כ-7 דקות ובסוף לשלב את המלח וגרד הלימון. אם צריך- להוסיף מעט חלב.
הבצק צריך לצאת רך וגמיש , נפרד מדפנות המיקסר.
לכסות בניילון לא הדוק ולהניח להתפחה של כשעה וחצי.
בשלב זה אם רוצים להכין מראש ,אפשר להכניס למקרר .
לאחר שהבצק תפח. להוריד למשטח עבודה. ללוש מעט.
לקרוץ עיגולים ולכדרר לגודל הרצוי – 55 -50 גר’ זה לסופגניית מיני.
לגדולה 90-100 גר’.
להניח להתפחה על גבי ריבועי נייר אפייה.
לכסות בניילון לא הדוק, להתפחה של כשעה לפחות.
לחמם שמן , בתוך השמן אני נוהגת לשים גזר, מווסת את החום ומונע מהשמן להשחיר.
כשהגזר מתחיל לצוף סימן שהשמן מוכן לטיגון.
הטמפרטורה המומלצת לטיגון סופגניות – 165 מעלות.
להכניס את הסופגניה לשמן עם נייר האפיה על הצד התפוח , שולפים את הנייר ברגע שהסופגניה בשמן.
להפוך לצד שני , להוציא על נייר סופג .
אני מכינה מחצית מהסופגניות קלאסיות עם ריבה
והמחצית השניה בטעמים.
לאחר שהסופגניות התקררו לגמרי אפשר להכין את המליות
מלית מלבי –
מספיקה ל- 4-5 סופגניות מיני (אפשר להכפיל אם רוצים יותר )
כוס וחצי חלב
1/3 כוס סוכר
שקית וניל
30 גר’ קורנפלור
כפית מי ורדים
לקישוט-
חופן פיסטוקים גרוסים
סירופ סוכר אדום – חצי כוס מים+ רבע כוס סוכר מבשלים עד להסמכה – כדי לצבוע באדום אפשר להשתמש במיץ רימונים או בפטל. מוסיפים 2 טיפות מי ורדים.
אופן ההכנה של המלבי –
מניחים את המצרכים בסיר ומבשלים עד להסמכה תוך כדי בחישה.
מורידים מהאש ומקררים מעט. משאירים כרבע כוס מהמלבי בסיר, לקישוט מעל הסופגניות.
את השאר מזגתי גובה של 2-3 ס”מ לתבניות סיליקון מאפינס אפשר גם לכוסות קרטון חד פעמיות.
מכניסים למקרר.
כשהסופגניות מתקררות חוצים אותן . מחלצים את המלבי מהתבניות אפשר בעזרת כף,
מניחים על הסופגניה החצויה.
מכסים בחצי הנוסף.
מחממים מעט את המלבי שנשאר – כדי שיהיה נוזלי בחזרה מוסיפים מעט חלב.
מזלפים מעל כל סופגניה מעט מהמלבי הנוזלי ומקשטים בפיסטוקים ורוטב סוכר אדום
מלית קרם הדרים תפוז-
ל- 5 סופגניות מיני
כוס חלב
ביצה
2 כפות קורנפלור (15 גר’)
1/3 כוס סוכר
מעט וניל
גרד מתפוז טרי
כף חמאה
מכינים כמו קרם פטיסייר-
מחממים בסיר 3/4 כוס חלב עם סוכר,גרידה של תפוז ווניל.
בקערה נוספת טורפים ביצה עם חלב שנותר וקורנפלור.
משלבים לתוך החלב שהתחמם מעט וממשיכים בערבוב מתמיד עד שהתערובת מסמיכה לדרגה של קרם סמיך.
מורידים מהאש ומשלבים חמאה.
מקררים היטב ומעבירים לשקית זילוף.
חוצים את הסופגניות וממלאים קרם בנדיבות.
הציפוי –
1/2 כוס אבקת סוכר
3 כפות או קצת יותר- מיץ תפוזים
גרידה מתפוז.
מערבבים לתערובת חלקה שתהיה נוזלית ומזלפים מעל הסופגניות
מקשטים בקליפות תפוז מסוכרות
הכנת קליפות תפוז מסוכרות –
אני מכינה כמות ויש לי תמיד זמין במקרר או בפריזר.
מבשלים קליפות של 3 תפוזים כחצי שעה במים רותחים. מסננים שופכים את המים.
מבשלים כוס מים עם 3/4 כוס סוכר עד להסמכה ומכניסים את קליפות התפוזים לבישול עד שהמים מתאדים . מאחסנים בצנצנת אטומה במקרר – מעולה לכל אוהבי התפוזים- להוסיף לעוגות וקינוחים ואפילו לכוס תה.
ואם תרצו לראות את כל הרעיונות לסופגניות בוטיק כנסו כאן- לקישור של סוויט דולי
מכורים למטבח ?
מצטרפים לקבוצת שלי בפייסבוק – התפריט היומי
כאן מבחר מתכונים לכל הלביבות שלי
מאגר המתכונים לחנוכה
הכנתם את המתכון? צלמו אותו ושתפו אותי במדייה החברתית
בפייסבוק בקבוצת התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !!!
דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי “
חזרה לדף הראשי