סהרוני גבינה מתוקים במיוחד לשבועות.
מתכון שהעלתי לפני כמה שנים לספר מתכונים שלי ולקראת שבועות מעלה אותו לבלוג.
המתכון שייך למטבח הרומני .
מתכון של דודה אסתריקה ז”ל
קל מאוד להכנה.
טעים וממכר !!!
גם הבצק מכיל גבינה וגם המילוי – מילוי גבינה קלאסי וטעים.
מצרכים לבצק-
200 גר’ חמאה
ביצה
250 גר’ גבינה לבנה 5%-9%
2 וחצי כוסות קמח
שקית אבקת אפייה
קורט מלח
המלית-
חבילה גבינה טוב טעם (או דומה )
גרידה מלימון שלם
2 שקיות סוכר וניל
1/3 כוס סוכר
כפית קורנפלור
בקערה מניחים חמאה, ביצה וגבינה. טורפים לתערובת אחידה.
מוסיפים את הקמח,אבקת אפיה והמלח. מאחדים לבצק.
מכניסים לקירור לחצי שעה.
מחלקים את הבצק ל- 5 חלקים.
את חומרי המלית מערבבים לתערובת חלקה.
על משטח מקומח מרדדים כל חלק לעיגול וחותכים ל- 8 משולשים.
מניחים על כל משולש כפית מן המלית ומגלגלים לסהרון.
מניחים על נייר אפייה. מכניסים לאפיה בתנור מחומם על 180 מעלות עד להזהבה (20-25 דקות).
להגשה בוזקים אבקת סוכר מלמעלה.
בתיאבון וחג שבועות שמח 🙂
מבחר ענק של מתכונים לעוגות גבינה
מתנות קטנות האינסטגרם
נכנסים ועושים Follow לעמוד !
קבוצת הווטסאפ שלי – מתכונים ישירות לנייד !
וגם בפייסבוק בקבוצת התפריט היומי כאן מתכונים לשבועות
הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי ”
וגם מוזמנים ל – מרומניה באהבה מתכונים ואוכל בניחוח רומני
חזרה לדף הראשי !