מתכון לתבשיל קינואה וירקות מופלא !
תבשיל קינואה קייצי , קל ופשוט להכנה.
מעולה לצמחונים/טבעונים, ולשומרי המשקל 😉
הרבה ירקות שמעשירים ומתבלים את הקינואה לארוחה מושלמת.
ארוחה או תוספת, גם צבעונית וגם טעימה ובריאה
אפשר להגיש את המנה גם בתור סלט חמים 🙂
– במקום קינואה אפשר לשלב בורגול ועדשים.
איך מכינים קינואה עם ירקות ?
המצרכים
1 כוס קינואה
1 גזר גדול מגורד גס
בצל קצוץ
כחצי כרשה בינונית חתוכה דק
1/2 פלפל אדום חתוך קוביות
1/2 פלפל צהוב חתוך לקוביות
בטטה קטנה חתוכה לקוביות
מלח, ופלפל שחור לפי טעם
2 כפות שמן זית
אופן הכנת קינואה עם ירקות –
אני משרה את הקינואה כשעה במים חמים, תהליך שממש מקצר את הבישול .
לאחר ההשרייה מבשלים במי מלח כ- 5 דקות.
מסננים היטב.
במחבת טפלון רחבה מטגנים תחילה את הבצל והכרשה.
משלבים את שאר הירקות. מערבבים היטב ומבשלים כ- 10 דקות.
מערבבים מידי פעם את הירקות.
לאחר מכן מוסיפים את הקינואה המבושלת , מערבבים היטב ומכסים את המחבת.
מעבירים לאש נמוכה לעוד כ- 10 דקות בישול.
בתאבון 🙂
תבשיל קינואה עם ירקות , תכינו זה ממש טעים !
מתכונים טבעוניים צמחוניים נוספים
מבחר ענק של מתכונים והצעות לארוחות השבת
לוחצים כאן ומגלגלים
מצטרפים כאן
לקבוצת הווטסאפ שלי
ווטסאפ גם כאן
מתכונים ישירות לנייד !
לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי
קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי “
מתנות קטנות האינסטגרם