
מתכון לתבשיל קינואה וירקות מופלא !
תבשיל קינואה קייצי , קל ופשוט להכנה.
מעולה לצמחונים/טבעונים, ולשומרי המשקל 😉
הרבה ירקות שמעשירים ומתבלים את הקינואה לארוחה מושלמת.
ארוחה או תוספת, גם צבעונית וגם טעימה ובריאה
אפשר להגיש את המנה גם בתור סלט חמים 🙂
– במקום קינואה אפשר לשלב בורגול ועדשים.
איך מכינים קינואה עם ירקות ?
המצרכים
1 כוס קינואה
1 גזר גדול מגורד גס
בצל קצוץ
כחצי כרשה בינונית חתוכה דק
1/2 פלפל אדום חתוך קוביות
1/2 פלפל צהוב חתוך לקוביות
בטטה קטנה חתוכה לקוביות
מלח, ופלפל שחור לפי טעם
2 כפות שמן זית
אופן הכנת קינואה עם ירקות –
אני משרה את הקינואה כשעה במים חמים, תהליך שממש מקצר את הבישול .
לאחר ההשרייה מבשלים במי מלח כ- 5 דקות.
מסננים היטב.
במחבת טפלון רחבה מטגנים תחילה את הבצל והכרשה.
משלבים את שאר הירקות. מערבבים היטב ומבשלים כ- 10 דקות.
מערבבים מידי פעם את הירקות.
לאחר מכן מוסיפים את הקינואה המבושלת , מערבבים היטב ומכסים את המחבת.
מעבירים לאש נמוכה לעוד כ- 10 דקות בישול.
בתאבון 🙂
תבשיל קינואה עם ירקות , תכינו זה ממש טעים !
מתכונים טבעוניים צמחוניים נוספים
אהבתם את המתכון ?
אל תשכחו להרשם לניוזלטר כדי לקבל מייל בכל פעם שעולה מתכון חדש,
אם אתם במחשב – מצד ימין למעלה ואם בנייד למטה בסוף המתכון !
הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – "מתנות קטנות התפריט היומי "
כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
באינסטגרם שלי כבר ביקרתם ? בואו כנסו כאן- מתנות קטנות האינסטגרם
ותוכלו לראות תהליכי בישול ואפייה אונליין !

שמי דפנה אוסטר מיכאל – מבשלת , אופה וגם מצלמת.
אוכל, בישול ואפייה הם אהבתי הגדולה.
החיבור שלי למטבח החל בערך בגיל 5, עוזרת ומתעניינת בכל מה שקשור לבישול ואפייה.
במשך השנים צברתי ניסיון, אספתי מתכונים ובעיקר בישלתי ואפיתי למשפחתי הקרובה והרחבה.
כבר כמה שנים אני כותבת ומצלמת את אתר האוכל שלי "מתנות קטנות".
מתכונים וותיקים של אמא וסבתא לצד מתכונים עכשויים שלי,
אוהבת חומרי גלם, טריים, זמינים ועונתיים.
משם, מחומרי הגלם בעצם באה לי ההשראה למתכון חדש.
אוהבת לבשל ולצלם את האוכל ובעיקר לאפות- שם אני מגשימה את כל הפנטזיות המתוקות שלי.