תקשיבו ! הסלט הזה הוא שלמות …
הביס הוא עשיר ומלא בטעמים טובים ומיוחדים
כרובית היא תמיד להיט ויחד השילוב כאן הוא פשוט נהדר.
ממש ממליצה לכם לנסות ולהכין
להפתיע את המשפחה והאורחים בסלט נפלא
את הסלט הזה הכין יובל בני.
יובל הוא שף פרטי ויש לו עסק לארוחות פרטיות בבית .
(רוצים להתעניין לגבי ארוחת שף? צרו קשר בטל’ 055-989-9457 )
הוא יוצר מנות מיוחדות והכי טעימות שיש.
אז זו אחת מהמנות שהוא מגיש.
כרובית צלויה , עם חומוס אפוי שמתובל בפסטו עגבניות מיובשות,
מוגש על יוגורט בזיליקום ושום.
ויש עוד כמה תוספות מעניינות שיוצרות סלט נפלא ומעניין בטעמים , עם הביס המושלם
המצרכים –
כרובית טרייה
כוס חומוס מבושל
200 מ”ל גביע יוגורט יווני
200 מ”ל גביע שמנת חמוצה – לסנן כמה שעות על נייר סופג
שן שום
עלי בזיליקום טריים
עלי אורגנו טריים
בצל סגול פרוס דק
לימון
מלח
פלפל שחור
כפית שום גבישי
לפסטו עגבניות מיובשות –
חצי כוס עגבניות מיובשות בשמן
בזיליקום טרי כוס עלים
רבע כוס צנובר או קשיו
חצי כפית אורגנו יבש
אופן ההכנה –
את הכרובית חותכים לפרחים קטנים
חולטים 5 דקות במים רותחים .
מסננים ומייבשים .
מעבירים לתבנית תנור על גבי נייר אפייה.
מוסיפים גם את החומוס המבושל.
מזלפים שמן זית בנדיבות
מלח, שום גבישי ככפית , אורגנו יבש , פלפל שחור
מערבבים היטב עם הידיים.
מכניסים לאפייה לתנור על 190 מעלות לכחצי שעה ,
הופכים כל 10 דקות ומערבבים מעט.
מכינים את פסטו עגבניות מיובשות –
טוחנים בבלנדר עגבניות מיובשות , עלי בזיליקום טרי, קשיו למחית כמו פסטו.
מוסיפים ומערבבים את האורגנו היבש כחצי כפית.
את החומוס האפוי מערבבים עם כף גדושה של תערובת פסטו העגבניות המיובשות .
מכינים את היוגורט בזיליקום-
לוקחים חצי גביע יוגורט וטוחנים עם חופן עלי בזיליקום ושן שום .
מערבבים יחד עם השמנת החמוצה ושאר היוגורט בתוספת של מעט מלח .
הרכבת המנה –
פורסים בצל סגול ומטפטפים עליו מעט לימון טרי.
בצלחת משטחים 2 כפות גדושות של היוגורט בזיליקום
מעליו מסדרים את פרחי כרובית הצלויים וחומוס מתובל.
מקשטים בבצל סגול ועלי אורגנו טרי
מעל הכל זילוף של שמן זית
גרידה מלימון טרי ולהגיש
לחם טוב וטועמים
ביס מושלם !
מתכונים לסלטים
הצטרפו לקהילה שלי בפייסבוק מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי ”
כמו ישראלי טוב שיניתי קצת. יצא פצצה. נכנס לתפריט שלנו.
השינוי: תוספת בצל (לבן) יחד עם הכרובית והחומוס. כשהוא מקורמל יוצא נהדר.
כמובן טחינה מעל (אחרי הוצאה מהתנור).
אני עדיין חש שמשהו חסר אם כי רעייתי הביקורתית העבירה את המנה בפלוס.
יתכן שקוביות זוקיני תוספנה משהו. בניגוד לנוהג שלי לא תיבלתי וזו היתה החלטה נכונה.
אולי משהו שייתן לו חריפות נעימה היה חסר לי כי אצלנו אוכלים מנות חריפות מאד.
נשמע מצויין