הרומנים קוראים לה ממליגה.
באיטליה היא נקראת פולנטה.
מאכל עממי שמונח על השולחן בכל מסעדה ברומניה.
קמח תירס מבושל בנוזלים עד לדרגה של דייסה סמיכה.
בחגים נסעתי לטיול לרומניה.
ארץ מהממת ביופייה. מבוקרשט נסענו צפונה, והגענו עד למעבר הרים בצפון.
חודש אוקטובר ,כבר קר מאוד ברומניה, נופי השלכת פשוט מרהיבים.
עצים בכל צבעי הקשת.
כמובן הגענו גם למקומות מושלגים יפיפיים.
נופים עוצרי נשימה –
כן כמו ציור
דובים גדולים ומפחידים 🙂
ארמון פלש בסיניה
בית כנסת בעיר פיאטרה ניאמץ בו התפלל הבעל שם-טוב
ברשוב המהממת
כן הרומנים מחמיצים כל דבר
על הדרך נהננו ממסעדות שונות. ברומניה האוכל פשוט וטעים.
בתפריט של כל מסעדה מופיעה כמובן הממליגה.
בצורתה הרגילה הממליגה מוגשת כמעין לחם.
אבל אחרי שטעמנו את הממליגה האפויה בשילוב גבינות וביצת עין,
ידענו לבקש את המנה בכל מסעדה או בית קפה שהגענו.
זאת הייתה פשוט מנה מושלמת.
ממליגה/פולנטה רכה וטעימה בטעם חמאה חלבי,
שכבות של פולנטה עם גבינות נמסות בפנים,
מעל כל הטוב הזה ביצת עין נשפכת.
כך זה נראה באחת המסעדות –
חזרתי ארצה עם צידנית מלאה בגבינות מעולות,
קצ'קבלים בכל מיני טעמים – עיזים, מעושנות חריפות…
וכמובן קמח תירס רומני הכי פשוט, אבל עושה את ההבדל בטעם
כשמכינים ממליגה.
הכנת ממליגה רק עם קמח תירס אמיתי (לא אינסטנט!!!)
ועדיף תוצרת חוץ.
מנה חורפית מצוינת ומחממת – פשוט כיף לאכול חם חם כשיוצא מהתנור
המצרכים – מנה ל- 2-4 אנשים
הכנה בכלי שאפשר להכניס לתנור – מחבת או כלי חרס
חצי כוס קמח תירס
כוס וחצי חלב
כוס ורבע מים
רבע כוס שמנת מתוקה
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
כף חמאה
לשכבת הגבינות-
אפשר להשתמש בגבינות מלוחת כמו פטה, בולגרית,
פטה עיזים, צפתית כל גבינה שאוהבים
50 ג"ר פטה/בולגרית/צפתית מגורדת או מפוררת
50 ג"ר קצ'קבל מגורדת
20 ג"ר גבינת עיזים
2 ביצים
מתחילים בהכנת הממליגה.
מחממים את הנוזלים , ומשלבים את קמח התירס,מלח ופלפל.
טורפים עם מטרפה.
לאחר שהתערובת רתחה, מעבירים לאש נמוכה ומבשלים עוד כ 10-15 דקות.
עד שהתערובת מסמיכה לדרגה של דייסה.
משלבים את החמאה.
מטגנים את ביצת העין במחבת עם מעט חמאה.
משמנים בחמאה כלי הגשה שמתאים לאפייה בתנור.
מניחים מחצית מתערובת הממליגה על קרקעית הכלי.
מפזרים בנדיבות את הגבינות – מלוחה וגבינת עיזים.
שופכים מסביב את שארית הממליגה.
מסדרים את ביצי העין מעל הממליגה ומפזרים גבינת קצ'קבל מגורדת.
מכניסים לאפייה של 10 דקות בתנור מחומם מראש על 170 מעלות.
מגישים חם חם !
זה מעדן,
כנסו לעוד מתכונים בניחוח רומני – מטבח רומני