מתכון למאפה פילאס ממולא בגבינות – שבלול גבינות מנחם שהוא פשוט – מתכון מנצח !
אין אחד שיסרב לחתיכה מהמאפה המושלם הזה.
בצק עלים ממולא בגבינות טובות עם טאץ של עלי זעתר – חלום של מאפה.
הכנתי אותו לפינוקים שלי בשבת בבוקר ממש בכמה דקות עבודה.
מוציאים את הגבינות שיש במקרר, שולפים בצק מצונן שנמצא גם כן במקרר,
ומכינים מאפה כזה משגע ב 10 דקות הכנה . עוד חצי שעה אפייה ויש לכם מאפה מושלם.
מתכון למאפה פילאס ממולא בגבינות – שבלול גבינות מנחם מתכון מנצח
המצרכים-
בצק עלים שמרית (300 גר’)
100 גר’ גבינה צהובה מגורדת (לא משנה מה שיש- רגילה,קצ’קבל, גאודה,אמנטל)
150 גר’ גבינה בולגרית/צפתית מפוררת (מלוחה)
150 גר’ גבינה לבנה או גבינה למאפים
כף קמח
ביצה
מעט עלי זעתר מיובשים או טריים
אופן ההכנה –
- מערבבים את הגבינות עם הקמח והביצה (משאירים כף מהביצה למרוח מעל המאפה)
- פותחים את הבצק ומחלקים אותו ל- 3 מלבנים.
- מורחים בכל קצה של מלבן 1/3 מהמלית ומגלגלים לכרוכית קטנה.
- מניחים את הכרוכיות בצורת שבלול על נייר אפייה בתבנית גדולה.
- יש למטה סירטון הכנה כנסו לצפות בדיוק איך הכנתי
- מצפים בביצה ומפזרים עלי זעתר מיובשים בנדיבות מלמעלה –
אפשר כל עלה אחר או פשוט לפזר שומשום/קצח/פרג .
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות בערך חצי שעה או קצת יותר – עד שרואים שהמאפה אפוי היטב גם מלמטה.
מגישים חם זה פשוט נפלא !
מתכון למאפה פילאס ממולא בגבינות – שבלול גבינות מנחם מתכון מנצח
מתכונים מהירים וקלים
פשטידות ומלוחים – מאגר מתכונים
כנסו כאן והצטרפו קבוצת ווטסאפ שלי
ווטסאפ גם כאן
לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי
קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי “
מתנות קטנות האינסטגרם