מתכון לכבד קצוץ קלאסי

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

מתכון לכבד קצוץ קלאסי – המדריך המלא להכנת כבד קצוץ כמו של פעם .

 

כבד קצוץ הוא אחד הכוכבים אצלנו על שולחן החג ובכלל.

אין ארוחה חגיגית שהוא לא נמצא על השולחן.

בשנים קודמות ,לא חשבתי להעלות מתכון כי הוא דיי פשוט וידוע ויש המון מתכונים ברשת.

אבל בחג האחרון הגיעו אלי פניות רבות – ביקשו מתכון לכבד קצוץ.

לכן החלטתי כי מתכוני החג לא יהיו מושלמים בלעדיו.

 

טיפים – רק כבד עוף טרי

מכונת בשר לטחינה – מבחינתי חובה , לא אוהבת מירקם של דייסה שמקבלים במעבד מזון.

כך אני מכינה אותו ולבטח יככב גם בערב חג שני –

מתכון לכבד קצוץ קלאסי .

קילו כבד עוף טרי ונקי 

4 בצלים פרוסים

4-5 ביצים קשות

כ- 1/4 כוס שמן- רגיל, לא זית

מלח לפי טעם

פלפל שחור בנדיבות

כף סילאן/דבש (לא חובה – לאיזון טעמים )

 

 

תוספות שאפשר לשלב – 1/4 כוס יין, 3 כפות חומץ בלסמי

 

 

איך מכינים כבד קצוץ ? 

מחממים מחבת רחבה וכבדה עם שמן.

משלבים את הבצל ומטגנים להזהבה קלה.

משלבים את הכבדים ומטגנים היטב מכל הצדדים. 

מוסיפים את התבלינים.

מטגנים עד שהכבדים מוכנים אך לא קשים.

מקררים.

מעבירים למטחנת בשר וטוחנים ביחד עם הביצים הקשות.

טועמים ומתקנים תיבול של מלח ופלפל.

מסדרים בכלי הגשה ומכניסים לקירור.

את הכבד מגישים קר.

 

להגשת מנה –

מסדרים בצלחת ומועכים מעט עם המזלג.

מפזרים בצל טרי קצוץ

מתכון לכבד קצוץ קלאסי – תכינו זה נפלא !

בתאבון !

חג שמח 🙂

 

מתכוני פסח נוספים

 

מתכונים מהמטבח הרומני

מתכוני מטבח יהודי אשכנזי 

תגובות

תגובות