מתכון לדג מרוקאי חריף

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

מתכון קלאסי לדג מרוקאי חריף אש .

הדגים של שבת וגם של החגים

אין כמו דג כזה לפתוח את ארוחת השבת והחג.

מאגר מתכוני הדגים שלי 

סיר שמקבץ את כל המשפחה מסביבו לערב השבת והחג.

הכי משובח להכין מדג טרי ובשרני כמו מוסר,פלמידה ,ברמונדי ולוקוס.

אבל בימים אלה של מגיפת הקורונה, מאוד קשה להשיג דגים טריים

תוכלו להכין מדג נסיכת הנילוס שנמצא במחלקת הקפואים.

סיר כזה של חריימה דגים זה אחד המאכלים שממש קל להכין אותם – לא צריך שום מיומנות במטבח – צריך רק לעקוב אחרי ההוראות במדוייק !

המצרכים לסיר משפחתי –

קילו פילה דג בשרני

8-10 שיני שום פרוסות דק דק

2 עגבניות בשלות פרוסות

פלפל אדום גדול פרוס

כוס חומוס מבושל/פול ירוק טרי בפסח זה נהדר

2 פלפלים חריפים חצויים  (ירוקים או אדומים)

חופן נדיב כוסברה או פטרוזיליה קצוצה

כף רסק עגבניות

כף פפריקה מתוקה בשמן

כף פפריקה חריפה

חצי כפית כורכום

חצי כפית כמון

קורט קימל טחון

מלח

לימון סחוט

להגשה לימון כבוש מרוסק

בין שליש לחצי כוס שמן

איך מכינים דג מרוקאי ?

אופן ההכנה –

  • לשטוף היטב את הדג – להמליח מעט להשרות כרבע שעה .
  • בסיר שטוח ורחב, לחמם על אש נמוכה את השמן עם השום, להוסיף תבלינים  ורסק .
  • לשלב את העגבניות והפלפלים .
  • לערבב כדקה ולהוסיף מעט מים כחצי כוס.
  • להוסיף את גרגירי החומוס , לכסות את הסיר ולהעביר לאש נמוכה לבישול של כ – 10  דקות
  • לשלב את פרוסות הדג לסיר  ולהמשיך לבשל עוד כרבע שעה.
  • לפזר כוסברה/פטרוזיליה בנדיבות , לסחוט לימון ולהגיש עם לימון כבוש !

מנה נפלאה !

מתכון לדג מרוקאי חריף

תרצו להכין חריימה טריפוליטאי מקורי כנסו כאן למתכון חריימה טריפוליטאי 

מבחר ענק של מתכוני הדגים  שלי

מבחר ענק של מתכונים לפסח החל ממנות ראשונות ,סלטים,עיקריות ועוגות 

חזרה לדף הראשי לעוד מתכונים חדשים ומשובחים !

רוצים להיות מעודכנים ?  מצטרפים לקבוצה שלי בפייסבוק

" התפריט היומי" 

 מצטרפים לאינסטגרם ומתחילים לעקוב אחרי הדף שלי כאן  באינסטגרם

מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי – מתכונים ישירות לנייד !

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – "מתנות קטנות התפריט היומי " 

תגובות

תגובות