מתכון לג’חנון ביתי הכי טעים שיש שמכינים בבית.
ג’חנון תימני אחד המתכונים הכי אהובים ברשת ועכשיו מגיע גם לאתר שלי.
אז איך מכינים ג’חנון תימני ביתי בקלי קלות
כל הטיפים במתכון כאן.
בשבוע שעבר הרגשנו קצת קרירות של התחלת חורף באוויר , מיד נכנסתי למטבח והכנתי ג’חנון.
אני מכינה אותו כשבא לי ממש לפנק את החברה שלי בשבת .
הכנתי את הג’חנון ביום שישי אחר הצהריים, הסיר היה בתנור כל הלילה ובשעה 11 בבוקר הוא מוכן ואפשר להגיש כארוחת בוהריים מושלמת של שבת חורפית.
מצרכים בסיסיים ותענוג אחד בפה.
מה דרוש –
סיר ג’חנון קוטר 22 עם מכסה
המצרכים-
קילו קמח
שקית אבקת אפיה
חצי כוס סוכר
2 כפות סילאן
כף מלח – 20 גרם
כ- 2 וחצי כוסות מים או טיפה יותר (זה תלוי בקמח)
שמן כחצי כוס או יותר לכיסוי של הכדורים.
בערך 250 גרם חמאה או נטורינה רכה לפרווה
אני הכנתי פרווה עם נטורינה שיהיה טבעוני לאורחים שלי.
אופן ההכנה –
מנפים את הקמח לקערת המיקסר וו לישת בצק.
מכניסים את כל המצרכים האחרים ולשים עד שהבצק מתגבש ובמידה שחסר מים תוסיפו.
צריך לצאת בצק גמיש ולא דביק .
לאחר לישה טובה של כ- 8 דקות הבצק שמתקבל גמיש וחלק.
נותנים לבצק לנוח 5 דקות ואז קל יותר לחתוך ולחלק אותו.
אני חילקתי ל- 16 כדורים שווים בגודלם.
מניחים את הכדורים בתוך קופסה עם שמן.
מכסים עם מכסה.
ביום קר אפשר להשאיר בחוץ שעה עד שעתיים או בקיץ להכניס למקרר לכמה שעות.
את החמאה או הנטורינה תוציאו החוצה שעה לפני.
מתחילים לפתוח כדור כדור.
על משטח משומן תחילה עם מערוך ואחר כך פותחים עם הידיים למלבן גדול והכי דק שאפשר ממש שקוף
מקפלים מכל צד למרכז ואחר כך מגלגלים לגליל תוך כדי שמותחים את הבצק כל הזמן .
כך עושים עם כל הכדורים.
שמתי 2 פרוסות חלה בתחתית הסיר של הג’חנון.
מעליהן מסדרים נייר אפייה שמרטיבים אותו מעט .
ואז מסדרים בצפיפות את גלילי הג’חנון המוכנים ובין הקומות שמים חתיכה של נייר אפיה שהרטבנו קצת.
מכסים בנייר רטוב
מבשלים ביצים כמה שרוצים חצי בישול ושמים אותן מעל הנייר .סוגרים את הסיר במכסה של הסיר.
מכניסים לתנור לאפייה של בין 90-100 מעלות.
כל הלילה ועד שמגישים בסביבות 11-12 בצהריים .
את כל שלבי ההכנה תוכלו לראות למטה בסרטון או באינסטגרם שלי שם עלה הסרטון
מתנות קטנות האינסטגרם
.
פותחים שולחן ובמרכז סיר הג’חנון – כולם מרוצים ונהנים.
מכינים עגבניות מרוסקות עם סחוג פלפל חריף, וגם שיפקה וכל מה שאוהבים , סלטים,טחינה חומוס שמנת חמוצה, גבינות ומה שבא לכם
מתאים גם לאירוח של חנוכה !
תודה רבה. תוסיפו בבקשה בהוראות: אחרי שפותחים למלבן דק מורחים חמאה ואז מקפלים. רואים בסרטון, אך בכתוב זה לא קיים.
נראה ממש ממש טעים מכחה בכיליון עיניים לנסות בבית
מתכון טוב אך היכן שמים את החמאה, לא רשום האם מורחים על הבצק לפני הגלגול או מניחים בסיר ביחד עם הגחנון?