מתכון לבצק פסטה טרייה והדגמה לכמה סוגי פסטה – ביס מהפנט
רוצים לקבל את המתכונים שלי החדשים ישירות לטלפון הנייד שלכם? קבוצת הווטסאפ שלי לוחצים כאן ומצטרפים
קבוצת ווטסאפ 30
לעמוד האינסטגרם שלי
אם עד היום לא הכנתם פסטה טרייה -זה הזמן להכין.
כל מה שצריך זה קצת זמן ,סבלנות וכמובן מכונת פסטה פשוטה.
אני ויובל לקחנו בוקר של כיף והכנו קופסה מלאה בפסטה טרייה ,
שתהיה מוכנה לארוחה של שבועות .
בשבועות אנחנו תמיד משקיעים בבצק פסטה בייתי.
מנה ממש של מסעדה ואפילו יותר טעימה…
זה לא כל כך קשה כמו שזה נראה ואחרי שהמנה מוכנה ,יש סיפוק גדול בתוצאה המדהימה שיוצאת.
בצק חלום דק דק עם מלית מצוינת ורוטב משגע שמשלים את המנה
מתכון לבצק פסטה טרייה והדגמה לכמה סוגי פסטה – רוטב מדהים והביס חלום
המצרכים –
300 גר’ קמח פסטה – אך ורק קמח פסטה שום קמח אחר לא מתאים
2 חלמונים
ביצה
כף שמן זית
מעט מלח כחצי כפית
1-2 כפות מים
מילוי –
250 גר’ ריקוטה
50 גר’ פרמז’ן מגורדת
פלפל שחור
מעט מלח
2-3 כפות שמנת מתוקה
אופצייה לתוספת –
תרד חלוט וקצוץ דק דק. כחצי כוס
לרוטב –
ככוס עגבניות שרי (תמר) חצויות.
שמן זית
2-3 ענפים של זעתר או אורגנו טרי (בזיליקום)
חצי כוס יין לבן
30 גר’ חמאה
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה –
מתחילים עם הבצק –
מעבדים יחד את כל המרכיבים , או ידנית או במיקסר .
המים תוסיפו במידת הצורך
לאחר שמתקבל בצק חלק ויציב עוטפים ומכניסים לקירור לחצי שעה.
המנוחה מאפשרת לבצק להיות גמיש יותר וקל יותר לרידוד.
פותחים את מכונת הפסטה ומחלקים את הבצק ל-3 .
מרדדים בעזרת מערוך למלבן בעובי של כס”מ.
מתחילים להעביר את מלבן הבצק במכונה .כל פעם מעלים שלב ,עד שמגיעים לשלב 6 .
הבצק דק ומוכן לעבודה.
מילוי – מערבבים יחד הכל ומעבירים לשקית זילוף – ככה הכי נוח לעבוד.
יוצרים את הצורות השונות , מצורף כאן סרטון שמראה בדיוק איך יצרנו
אנילוטי, טורטליני, ושאקטי.
במהלך העבודה במידה והקצוות של הבצק מתייבשים מרטיבים מעט במים כדי להדק .
חשוב להדק היטב את צורות הפסטה השונות.
לאחר שהפסטות מוכנות , במידה ורוצים להקפיא , מסדרים בקופסה עם ניילון שמפריד בין השכבות.
הכנת מנת הפסטה –
מבשלים את הפסטה במים רותחים ממש 2-3 דקות ובמקביל מכינים רוטב –
הכנת הרוטב –
חוצים את עגבניות השרי.
מחממים 2-3 כפות שמן זית במחבת עם 2-3 ענפים של זעתר טרי או אורגנו (אפשר גם בזיליקום מה שיש )
מוסיפים את עגבניות השרי מקפיצים כמה 3-4 דקות.
מוסיפים חצי כוס יין לבן ,מלח פלפל שחור ומקפיצים עוד 2 דקות.
מוסיפים את הפסטה המבושלת ורבע מצקת של מי בישול הפסטה.
מקפיצים עוד כדקה
ומוסיפים 30 גר’ חמאה ומערבבים עד שהחמאה נמסה.
מגישים לצלחת עם פרמז’ן מגורדת מעל כל המנה.
זוללים אין מנה יותר טעימה מזו!
פסטה טרייה היא אחת מהמאכלים המסורתיים והאהובים של המטבח האיטלקי,
ניתן להכין אותה בבית עם מעט מרכיבים בסיסיים וללא מאמץ.
היתרון של פסטה טרייה הוא המרקם הרך והטעם העשיר יותר ,מאשר פסטה יבשה קנויה.
דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי “
כנסו כאן והצטרפו קבוצת ווטסאפ שלי
לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי
קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !