מרק גריסים וירקות בטעם מופלא של פטריות .
יש לי חיבה מיוחדת לגריסים – מאוד אוהבת את המירקם והטעם שלהם שמשתלב נהדר בהמון סוגי מאכלים – החל מתבשילים , סלטים ומרקים כמובן.
מרק קרופניק מקורו במזרח אירופה- מבוסס בעיקר על גריסים ופטריות ,
אפשר לשלב בו עוד ירקות מרק, כדי להעשיר את הטעם כמו שאני הכנתי.
כמות הגריסים תלוייה בכם .
אם אתם רוצים מרק ממש סמיך ומלא בגריסים תוסיפו עוד גריסים לכמות שציינתי במתכון.
במקור הגריסים מאכל זול של עניים – משביע וממלא במיוחד בתוספת למרקים, מסמיך ומעשיר אותם.
את טעמו המיוחד מקבל הקרופניק בשילוב סוגי הפטריות שמכניסים לתוכו.
כדי להעשיר את המרק תוכלו להשתמש בחופן פטריות פורצ’יני מיובשות .
המרק הוא טבעוני – צמחוני !
המצרכים – 4 מנות
בצל גדול קצוץ
שן שום קצוצה
גזר קוביות
קישוא קוביות
תפוחי אדמה קוביות
1/3 כוס גריסי פנינה שטופים ומסוננים
סלסלת פטריות טריות פרוסות – אפשר יותר- מכל סוג שתמצאו
כף פטריות מיובשות – מושרה בחצי כוס מים רותחים
2 ענפי סלרי פרוסים
חופן שמיר
מלח, פלפל מעט אגוז מוסקט
אופן ההכנה-
- בסיר כבד מניחים מעט שמן ומטגנים את הבצל להזהבה קלה .
- משלבים את השום ושאר הירקות החתוכים.
- מסננים את הפטריות המיובשות וקוצצים – שומרים את המים שאותם נוסיף למרק.
- משלבים את הפטריות הטריות והמיובקות וממשיכים בצלייה של הירקות עוד כ- 2-3 דקות.
- מוסיפים את הגריסים, מי ההשרייה של הפטריות ומים עד כ- 3/4 מתכולת הסיר.
- מתבלים בתבלנים ומבשלים כ- 40 דקות.
מרק נפלא משביע וטעים עשיר ומלא בטעמים !
- במידה ורוצים להכין מרק עשיר וחלבי – מחליפים שמן ב-2 כפות חמאה ומשלבים מעט שמנת מתוקה בסיום הבישול
מתכונים עם גריסים
מבחר ענק של מאכלי חורף
מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי – מתכונים ישירות לנייד !