עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:
מתכון למרק כתום מופלא – קל ופשוט להכנה
החורף מתחיל להראות סימנים ואצלי כבר התחילה עונת המרקים – כאן כל מתכוני המרקים שלי
כמעט מידי יום מתבשל אצלי סיר מרק על האש.
הכי קל וטעים וכולם אוהבים.
המרקים שלי, בהתאם לעונה – מה שיש זמין במקרר נכנס למרק.
השוק מלא במשפחת הדלועים (דלעת) מכל מיני סוגים וזה פשוט נפלא !
הכנתי מרק כתום מכל סוגי הכתומים שהיו במקרר.
אני הכנתי אותו פרווה ללא חלב אבל מי שרוצה יכול להכין את המרק כחלבי ואז מחליפים שמן זית בחמאה ומוסיפים מעט שמנת בהגשה.
מרק כתום חלומי פרווה /טבעוני
לייט, טעים ובריא !
ממש קל ופשוט להכנה וטעמו נפלא !
המצרכים –
250 גר’ דלעת חתוכה קוביות
1 בצל גדול קצוץ
1-2 גזרים חתוכים
חתיכה דלורית כ- חצי כוס קוביות
בטטה בינונית
תפוח אדמה
ענף סלרי
חופן שמיר
מלח, פלפל שחור
אופן ההכנה-
- מחממים בסיר 2- כפות שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.
- מוסיפים את שאר הירקות חתוכים לקוביות וענף הסלרי. (את השמיר לא מכניסים לבישול).
- מטגנים עוד כמה דקות ומוסיפים מים עד כ- 3/4 מהסיר, מתבלים מלח, ופלפל.
- מבשלים כחצי שעה או עד שהירקות מתרככים. מוציאים את ענף הסלרי.
- משלבים את השמיר לסיר וטוחנים בעזרת בלנדר מוט – לא חייבים לטחון את כל הירקות , אפשר להשאיר חלק בקוביות.
- מתקנים את התיבול ומעבירים לבישול של עוד 2-3 דקות.
- המרק מוכן להגשה
- מומלץ להגיש עם קרוטונים שמכינים מלחם משובח
הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק
ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי ”
כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
באינסטגרם שלי כבר ביקרתם ? בואו כנסו כאן- מתנות קטנות האינסטגרם
ותוכלו לראות תהליכי בישול ואפייה אונליין !
מתכוני לייט
Subscribe
Login
0 Comments