מרק טעים וקל מאוד להכנה.
כרשה ודלורית הם שני סוגי ירקות שחביבים עלי במיוחד.
הדלורית בשיא העונה, גדולה ועסיסית, טעמה מתוק והיא גם דלת קלוריות (כ-45 קלוריות ל-100 ג"ר).
אני נוהגת להוסיף אותה למרקים ולתבשילים שלי.
מעשירה אותם, גם בטעם וגם במירקם.
כאשר אתם בוחרים דלורית תמיד תבחרו את הדלורית בעלת ה"צוואר" הארוך.
כך יש יותר "בשר" ופחות גרעינים.
המרק מתאים מאוד לימי חורף קרירים , לארוחת ערב קלה ומחממת.
את המרק אפשר להכין פרווה/טבעוני מחליפים שמנת בצמחית וחמאה בשמן זית
איך מכינים מרק כרשה ודלורית ?
המצרכים-
כרשה אחת גדולה – החלק הלבן והירקרק
1/2 דלורית גדולה קלופה וחתוכה לקוביות
1 בצל קצוץ
מלח, פלפל
קורט אגוז מוסקט מגורר
קורט בזיליקום יבש
1/4 כוס שמנת מתוקה/לטבעוני- צמחית או קרם קוקוס
כליטר מים
כפית חמאה/שמן זית
אופן ההכנה-
מניחים בסיר כפית חמאה ובצל קצוץ, מטגנים כ-2 דקות עד לשקיפות.
מוסיפים את הכרשה חתוכה לפרוסות ואת קוביות הדלורית.
מאדים עוד כדקה ומוסיפים את המים.
מתבלים במלח, פלפל והתבלינים. סוגרים את הסיר , מעבירים לאש נמוכה לבישול של כחצי שעה.
משאירים כמה קוביות דלורית מהמרק לקישוט וטוחנים את המרק בבלנדר מוט למחית חלקה.
משלבים את השמנת .
להגשה – מקשטים בקוביות דלורית ומעט שמנת לקישוט
בתיאבון:)
מרק נפלא טעים ודל בקלוריות !
מרק כרשה ודולורית
הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – "מתנות קטנות התפריט היומי "
כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
באינסטגרם שלי כבר ביקרתם ? בואו כנסו כאן- מתנות קטנות האינסטגרם
ותוכלו לראות תהליכי בישול ואפייה אונליין !