מרק גריסים מתכון למרק גריסים חורפי ומנחם

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

מרק גריסים – מתכון למרק גריסים חורפי ומנחם

כל בוקר אני מעמידה סיר של מרק על האש .

חורף אצלנו זה קודם כל מרק, כל יום בארוחת צהריים.

אין יותר מנחם מחמם מצלחת מרק מהבילה .

אני מאוד אוהבת גריסים – ובחורף הם מככבים אצלי במנות.

הכנתי מרק גריסים מושלם וטעים- עשיר ומתובל במלא ירקות .

ממש קל ופשוט להכנה

איך מכינים מרק גריסים עשיר חורפי ומנחם ?


המצרכים –

1/2 כוס גריסים שטופים ומסוננים

בצל גדול קצוץ

גזר קוביות

קישוא קוביות

עגבניה בשלה קוביות

בטטה חתוכה לקוביות

תפוח אדמה חתוך לקוביות

1/2 פלפל אדום חתוך לקוביות

חופן עלי שמיר

2 גבעולי סלרי פרוסים

חתיכה של שורש סלרי חתוך קוביות

מלח, פלפל שחור

חצי כפית כורכום

חצי כפית חוויאג' למרק

שן שום

אופן ההכנה-

  • מחממים 2 כפות שמן בסיר ומטגנים את הבצל ועשבי בתיבול (שמיר, סלרי)
  • משלבים את שאר הירקות ומטגנים 2-3 דקות.
  • מוסיפים את הגריסים תבלינים ומים על 3/4 סיר.
  • מבשלים כ- 40 דקות עד שהירקות מתרככים.
  • למרק סמיך – מעבירים כ- 1/3 מתכולת הסיר למעבד מוט וטוחנים עם שן שום ועוד חופן ענפי שמיר טרי
  • מחזירים לסיר לבישול של עוד 5 דקות.

מוכן !

מרק גריסים מהמם ומנחם – קל ופשוט להכנה !

רוצו להכין וספרו ,שתפו כאן בתגובות תמונות ורשמים !

 

אוהבים גריסים? כנסו כאן – מתכונים עם גריסים

חזרה לדף הראשי לעוד מתכונים חדשים ומשובחים !

 

רוצים להיות מעודכנים ?

הצטרפו לדף הפייסבוק "מתנות קטנות התפריט היומי" 

וגם לקבוצה " התפריט היומי" 

כאן קישור לאינסטגרם שלי בואו לעקוב ושתפו חברים !

תגובות

תגובות