מקלות קוקוס מסוכרים – עוגיות פשוט נפלאות

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

השבוע הכנתי עוגיות קוקוס פשוט נפלאות.

עוגיות פריכות בשילוב קוקוס עם ציפוי סוכר שמוסיף קראנץ נהדר לעוגייה.

זוכרים שהכנתי לא מזמן עוגיות חמאה דניות ? – כאן המתכון

אז מקלות הקוקוס שהכנתי ,  הן בדיוק בטעם של עוגיות קוקוס המסוכרות בקופסה של העוגיות הדניות.

ממש מזכיר אותן בטעם וגם במירקם.

עוגיות מהירות הכנה וטעימות שווה לנסות – מי שאוהב קוקוס פשוט יתמכר ואם לא ממש אוהבים קוקוס אפשר להחליף באגוזים או שקדים טחונים.

להכנת העוגיות פרווה מחליפים חמאה בנטורינה

המצרכים-

חצי קילו קמח

חצי שקית אבקת אפייה

100 גר' סוכר – כחצי כוס

כוס קוקוס

קורט מלח

200 גר' חמאה/נטורינה

ביצה /ניתן להכין ללא ביצה לטבעונים – תוסיפו מים במקום.

שקית סוכר וניל

גרידה מחצי לימון

1/4 כוס שמן

1/4 כוס מים

  • להכין צלחת עם כוס סוכר

אופן ההכנה –

מכניסים למעבד מזון- חמאה/נטורינה חתוכה לקוביות ואת הקמח והסוכר.

מפעילים בפולסים עד לקבלת פירורים.משלבים את שאר המרכיבים ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד. במידה ולא מתאחד תוסיפו עוד טיפונת מים.

עוטפים את הבצק ומכניסים למנוחה חצי שעה במקרר.

מוציאים את הבצק ומחלקים ל-3 חלקים.

מרדדים כל חלק למלבן בעובי כס"מ.

חותכים לרצועות עובי ס"מ ומניחים בתוך צלחת עם סוכר.

מגלגלים ומניחים על ניר אפיה.

מכניסים לתנור 165 מעלות כ- חצי שעה או עד שרואים הזהבה יפה של העוגיות.

מקררים היטב לפני שטועמים.

 

תגובות

תגובות