עוגת שושני שוקולד נוסטלגית כמו של פעם
בצק שמרים נהדר ומלית שוקולד בצורת שושנים שממש כיף לאכול
בילדותי זו הייתה העוגה הקבועה של אמא –
הריח של יום שישי בבית – ריח של עוגות השמרים .
כנסו כאן אלבום עוגות השמרים שלי כל המתכונים
יש לי המון עוגות שמרים עם שוקולד כאן בבלוג
ולא הייתה לי כוונה להכין את העוגה כפוסט,
פשוט העלתי את התמונה לסטורי שלי באינסטוש והמון גולשים בקשו מתכון.
בצק שמרים רך עסיסי עם מירקם מושלם ממש כמו בקונדיטוריה
את עוגת השושנים מכינים בתבנית סבתא גדולה עם חור במרכז
אפשר להכין חלבי עם חמאה או פרווה עם נטורינה
אני הכנתי עם נטורינה שיתאים לכולם לארוחת השבת.
המצרכים-
500 גר’ קמח (3 וחצי כוסות מדידה )
כף שטוחה שמרים יבשים (9 גר’)
1/4 כוס סוכר
200 גר’ חמאה או נטורינה לפרווה חתוכה לקוביות
כ- חצי כוס מים
ביצה
שקית סוכר וניל
גרידה של לימון
חצי כפית שטוחה מלח
המלית שוקולד –
3/4 כוס סוכר
2 כפות גדושות קקאו
50 גר’ שוקולד מריר
1/4 כוס שמנת מתוקה/קרם קוקוס
50 גר’ חמאה/נטורינה רכה
2 כפות גדושות ביסקוויט טחון או פרורי עוגיות או קמח
כפית קינמון
רום או ברנדי
חופן אגוזים טחונים או שקדים
ביצה קטנה
לפני שמתחילים -מוזמנים לעמוד הטעים שלי באינסטגרם
אופן ההכנה –
הכנת המלית-
- מניחים סוכר,קקאו שמנת חמאה בקלחת ומחממים כ- 2 דקות על אש נמוכה .
- הסוכר נמס מעט, מערבבים ומשלבים את השוקולד המריר עד שהוא נמס.
- מורידים מהאש. מקררים מעט
- משלבים את הביצה ומערבבים היטב
- מוסיפים גם את פירורי הביסקוויט,קינמון רום.
- מכניסים למקרר להתייצבות כחצי שעה .
מכינים את הבצק –
- מנפים קמח לקערת המיקסר ומשלבים את שאר המצרכים מלבד החמאה/נטורינה והמלח.
- מפעילים מיקסר בלישה איטית עד שהבצק מתחיל להתגבש.אם לא מתגבש להוסיף ממש עוד טיפה נוזלים (מים או חלב) ולאחר שהבצק מתגבש מוסיפים את החמאה בהדרגה.
- ממשיכים בלישה של 6-7 דקות עד שהבצק הופך להיות רך מאוד מעט דביק .
- במידת הצורך מוסיפים עוד טיפונת מים. משלבים לקראת הסוף גם את המלח.
- מניחים את הבצק מכוסה בצד להתפחה של כחצי שעה (לא תופח הרבה )
- בשלב הזה מומלץ להכניס למקרר לשעה לפחות אפשר יותר.
- מחלקים בצק ל- 2
- מרדדים כל חלק למלבן גדול ודק.
- מורחים מחצית מהמלית על כל המלבן.
- מגלגלים לכרוכית
- מחלקים ל-8 שושנים ומניחים את החלקים בתוך תבנית הבבקה זה לצד זה – כך עושים גם עם החלק השני של הבצק- סה”כ 16 שושנים
- מתפיחים שוב כשעה
- מכניסים לתנור מחומם מראש על 175 מעלות לאפייה של כ- 40 דקות.
מצטרפים כאן
לקבוצת הווטסאפ שלי
מתכונים ישירות לנייד !
וגם בפייסבוק בקבוצת התפריט היומי
כאן מאגר המתכונים לשבועות
הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי ”
וגם מוזמנים ל – מרומניה באהבה מתכונים ואוכל בניחוח רומני
מלכת השושנים – עוגת שושני שוקולד נוסטלגית
עוגת שושנים נוסטלגית https://matanot-ktanot.co.il/%d7%91%d7%91%d7%a7%d7%94-%d7%a9%d7%95%d7%a7%d7%95%d7%9c%d7%93-%d7%9e%d7%a9%d7%95%d7%91%d7%97%d7%aa-%d7%a9%d7%9e%d7%a9%d7%a4%d7%a8%d7%aa-%d7%a4%d7%9c%d7%90%d7%99%d7%9d-%d7%90%d7%aa-%d7%9e%d7%a6%d7%91/
פורסם על ידי מתנות קטנות התפריט היומי ב- יום חמישי, 22 באוקטובר 2020