מלבי מתכון – מתכון למלבי כמו במלביה
מלבי מטריףף – מתכון מנצח למלבי כמו שמוכרים במלביה.
אם אכלתם פעם מלבי במלביה ורציתם לדעת איך להכין כזה בדיוק בבית אז הנה המתכון ,
הסוד הוא לשלב לתוך התערובת גם ג’לטין שמייצב את הקרם והופך אותו לקינוח מרשים!
טבעונים – את החלב אפשר להחליף לכל נוזל שיתאים לכם כמו חלב צמחי פרווה – על בסיס סויה /קוקוס/מים – קרם קוקוס יוסיף המון! את הג׳לטין ניתן להחליף באגר אגר או בג׳לטין צמחי, ניתן להשיג בחנויות המובחרות אם לא השגתם מחליפים בתוספת של עוד כף קורנפלור לתערובת.
כמו כן אפשר לשלב מעט שמנת מתוקה בתוך תערובת החלב כדי לקבל מלבי עשיר יותר
מתכון בסיסי למלבי שיוצא ממש כמו במלביות שמוכרים ביפו
איך מכינים מלבי – כמו שמוכרים במלביה?
מתכון מנצח !!!
המצרכים –
ליטר חלב (אפשר לשלב כל חלב צמחי וגם מעט שמנת מתוקה/קרם קוקוס)
1/4-1/3 כוס סוכר
כפית ת. וניל איכותית (לא חובה)
4 כפות קורנפלור
10 גר’ ג’לטין מעורבב ב 1/4 כוס מים
כף מי ורדים
התוספות שבאות מעל –
רוטב אדום – מכינים מתרכיז פטל ומעט מי ורדים
אפשר גם קרמל או רוטב לימוני
פיסטוקים גרוסים, קוקוס, אגוזים קצוצים , עוגיות מפוררות , שערות חלבה ועודד…
הכנה ממש פשוטה –
מניחים את הג’לטין ברבע כוס מים ומערבבים היטב.
בסיר קטן מערבבים חלב+קורנפלור+סוכר ובוחשים היטב עם מטרפה.
מחממים על האש תוך כדי בחישה מספר דקות עד שמסמיך מעט.
משלבים את הג’לטין המומס לתוך החלב ובוחשים עוד כדקה .
מורידים מהאש – אפשר לשלב כאן ת. וניל ומי ורדים.
בוחשים מעט ולאחר שהתערובת התקררה , אפשר להעביר אותה לכלים המתאימים.
מעבירים לצלוחיות עגולות בגודל הרצוי. ( או לקופסאות פסטיק כמו שמוכרים במלביה.).
מעבירים למקרר לקירור של כמה שעות.
המלבי מתייצב – אפשר להפוך אותו על צלחת ואז להגיש עם תוספות שאוהבים .
תהנו זה מושלם !
מלבי מתכון – מתכון למלבי כמו במלביה
מבחר ענק של מתכוני הפסח שלי
הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף –
“מתנות קטנות התפריט היומי ”
התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
אינסטגרם שלי כאן – מתנות קטנות האינסטגרם