מוקפץ בקר פטריות ו- ירקות
בימי הקיץ הלוהטים הארוחות הכי פופולריות אצלי במטבח הן ארוחות מוקפצות.
כל הארוחה בסיר/ווק אחד, כמה דקות עבודה בלבד.
מכינים את רצועות הבקר או העוף במרינדה בראש.
לפני הארוחה – חותכים יפה את כל הירקות ומתחילים להקפיץ, תחילה את הבשר ואחר כך את הירקות.
במוקפצים אפשר לשלב המון ירקות וזה מה שכיףף.
משלבים ביחד ומגישים מיד .
אפשר להגיש בתוספת אורז לבן או נודלס.
כל תהליך הבישול לוקח כ- 10 דקות .
מסוג המאכלים שכל אחד יכול להכין ,
איך מכינים מוקפץ בקר ופטריות ?
המצרכים – ל- 4 מנות יפות
למוקפץ בקר מתאימים גם נתחים אחוריים כמו שייטל , אווזית , ויסבראטן
500 ג”ר רצועות עגל טרי אנטריקוט/סינטה
1 בצל סגול/לבן גדול פרוס דק
1 גזר גדול פרוס דק
שן שום פרוסה
1/2 פלפל ירוק חריף
סלסלת פטריות טריות פרוסות
להשרייה של הבשר-
כף סויה
כף צ’ילי מתוק
כף חומץ בלסמי
שן שום כתושה
חצי כפית פלפל שחור
כף דבש
כפית קורנפלור
אופן ההכנה-
משרים את רצועות הבשר במרינדה- סויה,צ’ילי,חומץ ,שום,קורנפלור ודבש.
מכינים את הירקות חתוכים.
מחממים ווק או מחבת טפלון עם מעט שמן זית.
מקפיצים תחילה את רצועות הבשר כ 2-3 דקות.
מוציאים הצידה.
באותה מחבת מקפיצים את הירקות הפרוסים מספר דקות.
משלבים את רצועות הבשר ורבע כוס מים.
מקפיצים עוד כדקה
מגישים מיד בתוספת אטריות או אורז.
מנה נוספת שאני מכינה עם שילוב שונה של ירקות –
גזר,קולורבי ,פלפלים, כרוב, סלרי מעט ג’ינגר טרי
מוקפץ בקר ירקות פטריות משגע תכינו זה מושלם !
בתאבון 🙂
אהבתם את המתכון ?אל תשכחו להרשם לניוזלטר כדי לקבל מייל בכל פעם שעולה מתכון חדש,
אם אתם במחשב – מצד ימין למעלה ואם בנייד למטה בסוף המתכון !
הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי ”
כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
באינסטגרם שלי כבר ביקרתם ? בואו כנסו כאן- מתנות קטנות האינסטגרם
ותוכלו לראות תהליכי בישול ואפייה אונליין !