מוס תות – שוקולד לבן

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

 

מוס תות שעשוי מתותים טריים, מענג וטעים.

את הקינוח הכנתי הוא גם פרווה/טבעוני.

(לגירסה חלבית יש הסברים בסוף המתכון )

מתאים בדיוק לעונה.

השוק מוצף בתותים טריים מרהיבים וטעימים.

פשוט מתבקש להכין מהם  קינוח.

כשנגמרים התותים אפשר להכין מדובדבנים או כל פרי אחר עונתי – וגם פירות יער 

 

המוס מורכב ממחית תותים טריים

בשילוב של שוקולד לבן ,קרם קוקוס וגבינת סויה.

יצא פשוט מעדן!

בקלי קלות ,

הכמות כאן היא ל- 4 -5 כוסיות קטנות 

מומלץ להכפיל כמויות !

150 גר’ תותים טריים (כ 6-8 תותים)

3 כפות סוכר

כפית וחצי קורנפלור

50 גר’ שוקולד לבן פרווה/טבעוני +2 כפות קרם קוקוס

1/3 כוס קרם קוקוס

כף סוכר

שקית וניל

100 גר’ גבינה לבנה סויה 

 

מתחילים בהכנת מחית התותים.

מרסקים את התותים למחית חלקה.

מעבירים לסיר כבד את המחית של התותים ,רבע כוס סוכר וקורנפלור.

מבשלים עד שהתערובת מסמיכה מעט.

מורידים מהאש ומקררים.

ממיסים שוקולד לבן ו 2 כפות קרם קוקוס במיקרו. מניחים מעט להתקרר.

בקערת המיקסר מקציפים קרם קוקוס, כף סוכר וניל.

מוסיפים את השוקולד הלבן המומס.

מערבבים את הגבינה לתערובת הקרם קוקוס.

מאחדים את מחית התותים עם הקרם גבינה.

 

מעבירים לכוסות הגשה.

מכניסים לקירור.

לפני ההגשה מקשטים עם תותים.אפשר טריים ואפשר עם רוטב תותים כמו שאני הכנתי-

3-4 תותים חתוכים לקוביות לערבב עם כפית סוכר .

לחמם במיקרו או בסיר כ- 2 דקות.

תענוג 🙂

מעדן תות בייתי עם טעם של תותים טריים אין יותר כיף מזה !

 

הערה –

להכנת המעדן כחלבי – 

החליפו קרם קוקוס – בשמנת מתוקה

 וגבינת הסויה בגבינה לבנה

 

 

 כל המתכונים שלי ללא אפייה כאן 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments