זה קינוח מושקע שבו חיברתי בין המטבח יווני למטבח הערבי.
יחד אלמנטים משני המטבחים האהובים על כולנו , יצרו מאפה משגע.
כיסי פילו קריספיים בשילוב פיסטוק גרוס , במילוי של קרם סולת קטיפתי מתובל מהמטבח היווני(הקרם של מאפה הגלקטובוריקו היווני )
מוגש עם סירופ דבש.
וואו איזה ביס טעים .
זה לא מסובך כמו שזה נראה.
מכינים תחתיות פילו בתוך תבנית שקעים, כך גם הקינוח יוצא במנות מסודרות ,אין צורך לחתוך וההגשה יפה ואלגנטית.
אופים את הבצק.
מכינים מלית של חלב עם סולת מתובלת וריחנית.
ממלאים את התחתיות האפויות בקרם ועם קצת פיסטוקים למעלה ואופים עוד כמה דקות.
בהגשה מוזגים סירופ
אז קדימה תוציאו בצק פילו מצונן שמרית ( נמצא אצלי תמיד במקרר)
יחד עם קרם סולת שלוקח בדיוק 5 דקות להכין אותו. ויש לכם קינוח !
המצרכים-
עלי פילו שמרית.
50 גר’ חמאה מומסת
50 גר’ פיסטוקים גרוסים +כף סוכר
לקרם-
375 מ”ל חלב (כוס וחצי)
1/4 כוס סולת
25 גר’ חמאה
1/4 כוס סוכר
ביצה
כפית מחית וניל
קליפת תפוז
כפית מי ורדים/מי זהר
סירופ-
חצי כוס סוכר
חצי כוס מים
קליפת תפוז
מקל קינמון
מעט הל טחון
2 כפות דבש
אופן ההכנה –
מכינים את הקרם של הסולת-
מבשלים בקלחת חלב עם סולת וסוכר .
טורפים כל הזמן ממש כמו דייסה.
לאחר שמסמיך מורידים מהאש ומוסיפים חמאה ,גרידה של תפוז ותבלינים.
לאחר קירור קל מוסיפים גם את הביצה.
מערבבים ומקררים לגמרי.
מוציאים עלה פילו מהחבילה. מברישים בחמאה ומוסיפים עוד עלה.
כך עושים שכבה של 6 עלים.
בין העלה הרביעי לחמישי תפזרו כף מתערובת הפיסטוקים.
לוקחים את העלים מגלגלים לכרוכית וחותכים לרצועות של כ- 2.5 ס”מ
פותחים את הרצועה ומרפדים את דפנות השקעים .
לתחתית יוצרים עוד 1-2 רצועות של עלי פילו מרוחים ביניהם בחמאה ומרפדים בחתיכה גם את הקרקעית של כל שקע. -זה לא חייב להיות מדוייק.
ממש יוצרים כוס של עלי פילו. את הכל תוכלו לראות בסרטון המצורף למטה.
מכניסים לתנור על 170 לאפייה של כ- 20 דקות עד שמזהיב קלות.
מוציאים מהתנור ומוזגים את הקרם של החלב עם הסולת לתוך כיסי הפילו האפויים.
מפזרים למעלה מתערובת הפיסטוק.
מכניסים לעוד אפייה קצרה של כ-10 דקות על 170 מעלות.
מוציאים ואפשר להגיש
ממש בהגשה מזלפים את הסירופ.
המאפים טובים וטעימים שהם טריים
View this post on Instagram
הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי ”
כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
וגם מוזמנים ל – מרומניה באהבה מתכונים ואוכל בניחוח רומני