הכנתי מאפי פילו נהדרים במילוי גבינה מיוחד , מתוק קריספי טעים
מגישים חם כשיוצא מהתנור עם קצת אבקת סוכר מלמעלה .
לתוך הגבינה הכנסתי פודינג של סולת ממש כמו שמכינים דייסה.
זה נותן רכות וטעם מעולה למילוי בדומה לבוגצ’ה היוונית.
המרכיבים-
חבילה עלי פילו שמרית
100 גרם חמאה מומסת
לפודינג –
כוס חלב
2 כפות מלאות סולת
שקית וניל
3 כפות סוכר
300 גרם גבינה למאפים או ריקוטה
גרידה מלימון או תפוז
ביצה
4 כפות סוכר
שקית סוכר וניל
אופן ההכנה –
מבשלים חלב תוך בחישה במטרפה , עם סולת סוכר ווניל עד שהופך להיות כמו דייסה.
מורידים מהאש ומקררים היטב.
מערבבים את הגבינה עם,ביצה סוכר וניל,גרידה מלימון .
מוסיפים את הפודינג של הסולת. לאחר קירור הוא מתמצק.
פותחים עלה פילו אחד.
מורחים היטב בחמאה
מקפלים ל- 3
נוצר מלבן ואותו נחצה .
במידה והחצי יוצא מלבני מקפלים קצת את הקצוות כדי ליצור ריבוע.
מניחים כף מהמילוי וסוגרים למשולש.
מניחים על נייר אפיה . כך עושים עם שאר העלים
כ- 2 תבניות מלאות.
מכניסים לתנור 175 מעלות 15 -20 דקות
בוזקים אבקת סוכר ומגישים מיד .
זה נפלא.
אפשר להכין מראש ורק לאפות לפני ההגשה !
או לחמם לפני
חג שמח
כאן תוכלו לגלוש לכל מתכוני שבועות אצלי באתר
לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי
כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
מתנות קטנות האינסטגרם
נכנסים ועושים Follow לעמוד !
מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי – מתכונים ישירות לנייד !
ווטסאפ גם כאן
הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי ”
***כל הזכויות שמורות לדפנה אוסטר מיכאל
“מתנות קטנות בלוג אוכל “
אין להעתיק תוכן ותמונות מהאתר