מאפה פילו חם במילוי גבינה מתוקה

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

 

 

 

הכנתי מאפי פילו נהדרים במילוי גבינה מיוחד , מתוק קריספי טעים

מגישים חם כשיוצא מהתנור עם קצת אבקת סוכר מלמעלה .

לתוך הגבינה הכנסתי פודינג של סולת ממש כמו שמכינים דייסה.

זה נותן רכות וטעם מעולה למילוי בדומה לבוגצ’ה היוונית.

המרכיבים-

חבילה עלי פילו שמרית

100 גרם חמאה מומסת

לפודינג –

כוס חלב

2 כפות מלאות סולת

שקית וניל

3 כפות סוכר

300 גרם גבינה למאפים או ריקוטה

(גבינה למאפים מתכון כאן )

גרידה מלימון או תפוז

ביצה

4 כפות סוכר

שקית סוכר וניל

אופן ההכנה –

מבשלים חלב תוך בחישה במטרפה , עם סולת סוכר ווניל עד שהופך להיות כמו דייסה.

מורידים מהאש ומקררים היטב.

מערבבים את הגבינה עם,ביצה  סוכר וניל,גרידה מלימון .

מוסיפים את הפודינג של הסולת. לאחר קירור הוא מתמצק.

פותחים עלה פילו אחד.

מורחים היטב בחמאה

מקפלים ל- 3

נוצר מלבן ואותו נחצה .

במידה והחצי יוצא מלבני מקפלים קצת את הקצוות כדי ליצור ריבוע.

מניחים כף מהמילוי וסוגרים למשולש.

מניחים על נייר אפיה . כך עושים עם שאר העלים

כ- 2 תבניות מלאות.

מכניסים לתנור 175 מעלות 15 -20 דקות

בוזקים אבקת סוכר ומגישים מיד .

זה נפלא.

כנסו לסירטון באינסטוש 

אפשר להכין מראש ורק לאפות לפני ההגשה !

או לחמם לפני

חג שמח

 

כאן תוכלו לגלוש לכל מתכוני שבועות אצלי באתר 

 

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

 מתנות קטנות האינסטגרם 

נכנסים ועושים Follow לעמוד !

מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי – מתכונים ישירות לנייד !

ווטסאפ גם כאן 

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי ” 

***כל הזכויות שמורות לדפנה אוסטר מיכאל

“מתנות קטנות בלוג אוכל “

אין להעתיק תוכן ותמונות מהאתר

 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments