במוצ”ש האחרון הכנתי מאפה מדליק וטעים
בקור הזה אין חשק לבלות שעות במטבח ולטרוח בהכנת ארוחת ערב .
בלי ללכלך יותר מידי כלים.
הכנתי מאפה חם של בצק פיצה במילוי של גבינות עם זיתים.
קל קל וטעים.
כולם התלהבו וזללו.
כשהילדים באים בהפתעה לבקר מכינים בזריזות
המצרכים-
מתכון ל- בצק פיצה
גביע קוטג’
כרבע כוס זיתי קלמטה או אחרים פרוסים דק.
100 גרם גבינת גאודה/צהובה מגורדת
3 כפות פרמזן מגוררת
מעט שמן זית
מעט אורגנו יבש
אופן ההכנה –
מערבבים את הקוטג’ עם הזיתים וגבינת הפרמזן.
מקמחים ניר אפיה ומרדדים כל כדור בנפרד לכמה שיותר דק.
מניחים בצק אחד עם הנייר על תבנית אפייה של התנור.
מעל בצק אחד מורחים את הגבינה ומעליה מפזרים גבינה צהובה.
בעזרת הנייר מרימים את הבצק השני המרודד ומניחים מעל.
סוגרים סביב את הבצק.
מורחים מעט שמן זית מלמעלה ומפזרים אורגנו יבש.
חותכים בעזרת סכין או גלגלת פיצה לריבועים גדולים.
אופים 200 מעלות עד שהמאפה מזהיב כחצי שעה או קצת יותר.
מגישים מיד חם חם זה ממש טעים אין צורך אפילו לחתוך ,
תולשים וזוללים.