מאפה מופלא שהכנתי לארוחת בוהריים בשבת.
עד שכולם התעוררו , המאפה היה מוכן.
רעיון מצוין לארוחות בוקר מפנקות.
הסביח כמו שאנחנו מכירים אותו – פיתה עם חצילים מטוגנים, ביצה קשה והרבה טחינה,
מאכל שהוא מעדן.
אני פשוט הכנתי גרסה אפויה, ושילבתי במקום הטחינה יוגורט
יווני מושלם 7% שומן, בעל מרקם קרמי כמו של שמנת.
את היוגורט תיבלתי בזעתר והשילוב בין המאפה ליוגורט הוא מופלא.
גם את הבצק העשרתי ביוגורט, יצא בצק משובח רך, טעים ואוורירי.
בואו להכין – זה מעדן !
המצרכים לבצק-
חצי קילו קמח
כף שמרים יבשים
1 גביע יוגורט יווני 7%
כ- כוס וחצי מים
כפית סוכר
2 כפות שמן זית
כף מלח
לתוספות-
2 חצילים פרוסים
שמן זית
2-3 ביצים קשות
גביע יוגורט
כף זעתר
מעט חלב
הכנת הבצק-
מניחים בקערה – שמרים סוכר ומעט מים.
לאחר שהשמרים תססו, משלבים את שאר המצרכים.
לשים היטב כ- 5 דקות עד לקבלת בצק רך וגמיש מעט דביק.
מניחים בקערה משומנת , מכסים ומתפיחים כשעה.
מכניסים את הבצק לקירור של כמה שעות . עדיף לילה.
מכינים את החצילים-
פורסים אותם לעובי של כ- ס"מ.
ממליחים מעט, מניחים על נייר אפייה משומן ומזלפים מעט שמן זית מעל.
מכניסים לאפייה בתנור בחום 180 כ- 20 דקות או עד הזהבה יפה.
למאפה הסביח השתמשתי בחצי מכמות הבצק.
מחלקים את הבצק (חצי הכמות ) ל- 12 חלקים שווים
אפשר לשקול – כ 40 גר' למאפה.
יוצרים כדור מכל חלק, ומניחים בתבנית על נייר משומן בשמן זית.
מניחים פרוסת חציל מעל כל כדור ומשטחים.
משאירים להתפחה של כשעה וחצי .
מכניסים לתנור שחומם מראש על 190 מעלות.
אפייה של כחצי שעה.
להגשה-
חותכים פרוסת ביצה קשה ומניחים מעל כל מאפה.
מכינים את רוטב היוגורט-
מערבבים גביע יוגורט יווני עם כף זעתר ומעט מלח.
מדללים במעט חלב.
מעבירים לשקית זילוף ומזלפים על המאפים שיצאו מהתנור.
מגישים חם חם עם ירקות טריים.
בתאבון !
זה מעדן 🙂
מחצי הבצק שנשאר הכנתי פוקצ'ה אנטיפסטי מהממת !
אהבתם את המתכון?
אשמח אם תשאירו פה למטה תגובה <3
– המתכון הוכן בשיתוף עם שטראוס