פוקצ'ה מפנקת, מבצק שמרים בשילוב יוגורט.
היוגורט במרקם של שמנת, מעשיר את הבצק והתוצאה- פוקצ'ה רכה, טעימה ואוורירית.
בשילוב של ירקות ואורגנו טרי, יוצא פשוט מאפה יווני מושלם.
מתאים לאירוח או לפינוק משפחתי 🙂
ידוע שהיוונים משתמשים באורגנו כמעט בכל מאכל שלהם,
אז את הפוקצ'ה שלי העשרתי גם בעלי אורגנו טריים וגם באורגנו יבש.
לבצק – כמות הבצק מתאימה ל-2 מאפים.
חצי קילו קמח
כף שמרים יבשים
1 גביע יוגורט יווני 7%
כ- כוס וחצי מים
כפית סוכר
2 כפות שמן זית
כף מלח
לירקות-
3 פלפלים קטנים בצבעים שונים – פרוסות
זיתי קלמנטה
עגבניות שרי חצויות
זוקיני פרוס
עלי אורגנו טריים
מעט אורגנו יבש
מלח ,פלפל,שמן זית
עוד ירקות שאפשר לשלב- בצל סגול, כרשה, בטטה או חצילים אפויים.
הכנת הבצק-
מניחים בקערה – שמרים סוכר ומעט מים.
לאחר שהשמרים תססו, משלבים את שאר המצרכים.
לשים היטב כ- 5 דקות עד לקבלת בצק רך וגמיש מעט דביק.
מניחים בקערה משומנת , מכסים ומתפיחים כשעה.
מכניסים את הבצק לקירור של כמה שעות . עדיף לילה.
מניחים את הירקות בצלחת , מזלפים מעט שמן זית.
מתבלים במלח פלפל ואורגנו יבש.
משהים בצד.
מחלקים את הבצק ל-2 הבצק מתאים ל- 2 מאפים.
משטחים את הבצק על נייר אפייה משומן בשמן זית.
מפזרים עלי זעתר טריים (אם אין אפשר יבשים).
מניחים את הירקות על הבצק .
מזלפים מעט שמן זית מעל.
מניחים להתפחה של כשעה וחצי.
מכניסים לאפייה בתנור מחומם על 190 כחצי שעה.
מגישים חם בתוספת יוגורט 🙂
אמא זה מעדן !
מהחצי השני של הבצק הכנתי מאפה סביח
אהבתם את המתכון , או הכנתם ?
אשמח אם תשאירו תגובה חמה כאן למטה !