מאפה שהוא חגיגה של טעמים.
המאפה הוא למעשה, לחמניות קטנות הצמודות זו לזו.
הבצק של הלחמניות מועשר בגבינת קצ'קבל שמעניקה ארומה מיוחדת ללחמניות.
עוד תוספות ששילבתי – בצל ירוק ועשבי תיבול ירוקים מהגינה.
המצרכים למאפה לתבנית בקוטר 22
לבצק-
300 ג"ר קמח
כפית שמרים יבשים
כף סוכר
20 ג"ר חמאה רכה
כפית מלח
כ 1/2- 3/4 כוס חלב/מים
התוספות-
150 ג"ר גבינת קצ'קבל מגורדת
2 בצלים ירוקים קצוצים
חופן עשבי תיבול טריים – בזיליקום,אורגנו,זעתר או אחרים לפי טעם.
25 ג"ר חמאה מומסת
מניחים את כל מצרכי הבצק בקערת המיקסר, לשים כמה דקות עד לקבלת בצק רך .
משאירים 2 כפות גבינה בצד.
משלבים את שאר הגבינה והבצל לבצק ולשים לקבלת בצק אחיד.
מניחים להתפחה כשעה.
מחלקים את הבצק לכ-15 חלקים שווים.
מכדררים לכדורים.
מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
טובלים כל כדור בחמאה המומסת ומניחים בתבנית.
מפזרים את הגבינה שהשארנו בצד ואת עשבי התיבול מעל הלחמניות.
מניחים להתפחה של כ-40 דקות עד להכפלת הנפח.
מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות .
אפייה של כחצי שעה.
מגישים חם וטרי!