לחמה בעג’ין – מאפה לחמה בעג’ין מושלם

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

 

לחמה בעג’ין כמאפה ,

אחד המאכלים הכי אהובים אצלנו בבית הוא לחמהבעג’ין.

כל שבוע לפחות פעם אחת אני מכינה אותו.

מי שעוקב אחרי באינסטוש רואה הרבה פעמים את המאפה הזה

בכל מיני וריאציות ותוספות שאני מכינה .

כאן בתמונה לחמהבעג’ין בשילוב חצילים וירקות צלויים

בצק של פוקצ’ה ומעליו בשר טחון טרי מתובל בכל טוב.

קצת טחינה וסלט ויש ארוחה שווה שכולם אוהבים.

לעיתים אני משלבת מעל המאפה ירקות צלויים כמו חצילים, קישואים או פלפלים

השבוע החלטתי להכין מאפה סגור של לחמהבעג’ין, הבשר סגור בתוך הבצק

וכך יוצאת מלית בשר רכה ועסיסית.

מאפה לחמה בעג’ין

המצרכים ל-2 מאפים

אפשר להחליף קמח לבן בקמח כוסמין או אחר

1/2 קילו קמח (השתמשתי בכוסמין לבן)

כף שמרים יבשים

כף סוכר

3 כפות שמן זית

כף מלח

כ- כוס וחצי מים תלוי בקמח שמשתמשים

מלית הבשר-

600 גר’ בשר בקר טחון טרי

מעט שומן כבש (לא חובה)

בצל גדול קצוץ

1-2 עגבניות גדולות

3 שיני שום כתושות

מלח, פלפל, מעט צ’ילי חריף

מעט בהרט

כפית אורגנו יבש/בזיליקום

 

 

איך מכינים מאפה לחמה בעג’ין?

בקערת המיקסר מניחים את המצרכים ולשים את הבצק כמה דקות ,עד לקבלת בצק רך וגמיש.

מניחים להתפחה של כשעה וחצי.

בשלב זה אפשר להוריד נפח ללוש מעט ולהכניס לקירור.

כך אני בדרך כלל עושה עם כל בצקי השמרים שלי.

 

הכנת המלית לחמה בעג’ין –

מטגנים בצל בשמן זית. משלבים את הבשר וממשיכים לטגן היטב.

מוסיפים את העגבניה ומטגנים עוד מספר דקות

משלבים את שאר המרכיבים.

מקררים את המלית קירור מלא.

מחלקים את הבצק ל- 2 חלקים , מכל חלק נכין מאפה.

משטחים את הבצק על נייר אפייה לעיגול גדול מהתבנית.

מעבירים את הבצק לתוך התבנית.

ממלאים במחצית מהמלית. סוגרים את השוליים כלפי המרכז .

מניחים להתפחה של כ 40 דקות .

מזלפים מעט שמן זית ומכניסים לאפייה של כחצי שעה.

כמה שזה טעים ואהוב על כולם !

תוספות למלית הבשר שמתקבלות  באהבה – ירקות צלויים כמו חצילים או פלפלים –

קישואים ומה שאוהבים .

 

והסוד למאפה שיצא מושלם של לחמה בעג’ין ובכלל לפיצות –

מכינים את הבצק מראש – בצק עם אחוז נוזלים גבוה ממש דביק.

משטחים את הבצק על התבנית מניחים את מלית הבשר – עוטפים ומכניסים למקרר ללילה או יותר – הבצק תופח והמלית נכנסת לתוכו – יוצא פשוט מעדן !

מוציאים מהמקרר ואופים !

 

אל תשכחו להרשם לניוזלטר כדי לקבל מייל בכל פעם שעולה מתכון חדש,

אם אתם במחשב – מצד ימין למעלה ואם בנייד למטה בסוף המתכון !

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף

  – “מתנות קטנות התפריט היומי ” 

 

באינסטגרם שלי כבר ביקרתם ? באו כנסו כאן- מתנות קטנות האינסטגרם 

ותוכלו לראות תהליכי בישול ואפייה אונליין !

 

כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

 

חזרה לעמוד הראשי 

 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments