מרק פטריות

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

מרק פטריות עשיר וטעים לארוחת ערב חורפית זה פשוט תענוג.

המרק מורכב ממצרכים הכי בסיסיים שיש בכל בית או סופר.

לא עמוס בשמנת וחמאה וממש קל וטעים.

הארומה והטעם של המרק מתקבלים מטיגון של הפטריות היטב לפני

הכנסת הנוזלים.

אין צורך באבקות מרק ובכל מיני תחליפים תעשייתיים.

במרק אפשר להשתמש בפטריות זמינות שיש בכל סופר – כל סוג שאתם אוהבים.

אם רוצים לשבח את המרק (לא חובה) מכינים ציר ירקות פשוט המורכב מירקות בסיסים שיש במקרר ועשבי תיבול /שורשים מבשלים כשעה ומסננים משתמשים בנוזלים למרק.

מצרכים לציר ירקות

גזר,,בצל,קישוא,בטטה,סלרי,שמיר,פטרוזיליה,  עלה דפנה.

בישול של כשעה.

את המרק אפשר להכין גם בגירסה פרווה טבעונית ללא מוצרי חלב

חמאה מחליפים בשמן זית , חלב במים ושמנת בצמחית או קרם קוקוס

המדריך המלא להכנת מרק פטריות שווה וטעים – בואו להכין –

המצרכים לסיר משפחתי-

2 סלסלות פטריות טריות

2 בצלים קצוצים

2 שיני שום קצוצות

2 כפות חמאה

1/4 כוס ברנדי/יין לבן (לא חובה אבל מוסיף ארומה)

כוס חלב

2 כפות קמח

מעט אורגנו יבש

מעט בזיליקום

מלח, פלפל שחור

קורט אגוז מוסקט

להגשה – מעט שמנת מתוקה כרבע כוס

קרוטונים או טוסט חתוך

גבינת פרמזן מגורדת

איך מכינים מרק פטריות ?

מחממים סיר כבד עם חמאה ובצל קצוץ .

מטגנים את הבצל מספר דקות עד להזהבה קלה.

משאירים חצי סלסלת פטריות בצד, ואת שאר הפטריות קוצצים דק ומשלבים לבצל.

ממשיכים בטיגון עוד כ- 10 דקות תוך כדי ערבוב .

משלבים את השום והברנדי.

מוסיפים ציר ירקות או מים כ- 2 ליטר.

מתבלים בתבלינים ומבשלים מכוסה כחצי שעה עד 40 דקות.

בזמן הזה פורסים את הפטריות הנותרות לפרוסות דקות.

מחממים כפית חמאה במחבת וצולים את פרוסות הפטריות משני הצדדים.

את המרק טוחנים בעזרת בלנדר מוט.

מתקנים תיבול .

טורפים היטב את הקמח בכוס החלב. משלבים למרק וממשיכים בבישול עוד 5 דקות עד להסמכה קלה של המרק.

מורידים מהאש ומגישים

מניחים את המרק בצלחת הגשה, מטפטפים מעט שמנת מתוקה,מפזרים מספר פטריות צלויות מעל.

מגישים עם טוסטים/קרוטונים וגבינת פרמזן.

נפלא !

תכינו מרק פטריות מושלם !

 

מרק פטריות שווה ביותר כל הסודות להכנת מרק פטריות שיצא מושלם היום בסטורי https://www.instagram.com/bake_cook_food/

פורסם על ידי ‏מתנות קטנות התפריט היומי‏ ב- יום רביעי, 19 בדצמבר 2018

 

  • טבעונים משתמשים בשמן זית במקום בחמאה, מים במקום חלב ובשמנת צמחית או קרם  קוקוס להגשה

אוהבים מרקים ? – כאן מבחר גדול של מרקים 

 

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי ” 

 

כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

 

באינסטגרם שלי כבר ביקרתם ? בואו כנסו כאן- מתנות קטנות האינסטגרם 

ותוכלו לראות תהליכי בישול ואפייה אונליין !

 

חזרה לעמוד הראשי 

 

 

 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments