למה רק מתוק ? – אוזני המן מלוחים

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

למה רק מתוק ? כשאפשר להכין אוזני המן גם כחטיף מלוח .

הכנתי אוזני המן מלוחים נהדרים.

אוזני המן ממולאים בבולונז חצילים .

בולונז חצילים הכנתי יום לפני סיר גדול.

אכלו חלק ועם מה שנשאר הכנתי את אוזני ההמן הנהדרים האלה.

הגשתי את המאפים בשבת בצהריים כמנת פתיחה וכולם אהבו והתלהבו!

בצק פיצה מוכן היה לי במקרר , ואיתו הכנתי בזריזות את אוזני ההמן המלוחים.

יצאו מאפים נהדרים והכי חשוב טעימים וקלים להכנה .

לוחצים כאן – מתכונים לפורים מאגר ענק 

המצרכים –

בצק פיצה שמרית

לבולונז חצילים

המצרכים-

חציל חתוך לקוביות קטנות

גזר חתוך לקוביות

2 ענפי סלרי עלים קצוצים (הענף בלבד ללא העלים)

2 שיני שום קצוצות

עגבניה בשלה חתוכה לקוביות

רבע כוס יין אדום

מלח,פלפל שחור

מעט צ'ילי לחריפות

חופן עלי בזיליקום טריים קצוצים דק

כפית רסק עגבניות

  • במידה ורוצים להכין בשרי ניתן לשלב 100 גר' בשר טחון

אופן ההכנה –

  • ממליחים מעט את קוביות החצילים ומניחים על נייר סופג לכמה דקות
  • מחממים שמן  ומטגנים את קוביות החצילים להזהבה קלה.
  • מוציאים ומניחים בצד על נייר סופג.
  • מחממים אש נמוכה , מעט שמן זית במחבת רחבה ומטגנים את הבצל ,השום והסלרי קלות.
  • מוסיפים גם את הגזר והעגבניה וממשיכים לאדות את הירקות כ- 10 דקות תוך כדי הקפצה .
  • מוסיפים את התבלינים הרסק והיין.  ואז משלבים את החצילים לרוטב. במידת הצורך מוסיפים ממש מעט מים!
  • מעבירים לאש נמוכה בישול של 30 דקות.
  • מקררים את התערובת היטב.
  • פותחים את הבצק וקורצים עיגולים בקוטר 5-7 ס"מ .
  • מניחים כף מהמלית במרכז וסוגרים מהצדדים ליצירת משולש כמו אוזן המן.
  • ניתן לסגור לגמרי או להשאיר מעט פתוח.
  • מכניסים לתנור על 180 אפייה של כחצי שעה, או עד שרואים שהמאפה מזהיב.
  • אם נשארה לכם מלית אפשר לאכול עם ספגטי זה מעולה !
  • במידה ורוצים עם בשר, משלבים אותו ביחד עם טיגון הבצל.

 

כל מתכוני החצילים שלי 

חזרה לדף הראשי לעוד מתכונים חדשים ומשובחים !

רוצים להיות מעודכנים ?  מצטרפים לקבוצה שלי בפייסבוק

" התפריט היומי" 

 מצטרפים לאינסטגרם ומתחילים לעקוב אחרי הדף שלי כאן  באינסטגרם

מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי –מתכונים ישירות לנייד !

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – "מתנות קטנות התפריט היומי " 

מאגר מתכונים טבעונים

תגובות

תגובות