באחד מהערבים הקרים השבוע, הכנתי לינגווני ברוטב פטריות ממש בקלות .
מנה כמו במסעדות באיטליה אבל הרבה פחות כבדה, כי באמת לא צריך שמנת בכמויות מוגזמות.
ארוחת ערב נהדרת לימים חורפיים וקרים , מגישים חם חם ומתענגים .
אם יש לכם הזדמנות לקנות פסטה טרייה – תשקיעו !
האמת שלא ממש תכננתי להעלות מתכון אבל שיתפתי את התמונה אצלי בסטורי באינסטגרם והגיעו אלי המון בקשות למתכון מוזמנים לעקוב כאן ממש שווה!
המצרכים –
350 גר’ פסטה לינגווני – השתמשתי בטרייה אפשר יבשה(או פטוצ’יני)
אם לא מצאתם אפשר כל פסטה .
סלסלת פטריות – או מיקס פטריות טריות (250-300 גר’)
3 שיני שום כתושות
1/4 כוס יין לבן
50 גר’ חמאה
כוס חלב
(אפשר להוסיף רבע כוס שמנת מתוקה )
מעט אורגנו מפורר
מלח
פלפל שחור גרוס
חופן עלי בזיליקום
גבינת פרמזן מגוררת – להגשה
אופן ההכנה –
מחממים מחבת רחבה עם חמאה
מוסיפים את שיני השום , מערבבים כדקה ואז מוסיפים את הפטריות חתוכות לפרוסות דקות.
מטגנים 2-3 דקות ומוסיפים יין, ותבלינים.
מטגנים עוד כדקה ומוסיפים את החלב( וגם שמנת מתוקה).
מערבבים היטב וסוגרים את האש.
במקביל מבשלים את הפסטה לפי הוראות על גבי האריזה.
מסננים את הפסטה ולא שוטפים.
מעבירים ישר לתוך הרוטב.
במידה וחסר נוזלים אפשר להוסיף מי בישול של הפסטה.
לערבב היטב ולהגיש מיד.
לקשט בעלי בזיליקום וגבינת פרמזן מגוררת.