לחמניות פיצה

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

IMG_9326

IMG_9359

במקום להכין פיצה רגילה החלטתי לשחק עם הבצק ולהכין לחמניות פיצה.

הרוטב והגבינה כבר בפנים.

המראה של התבנית מרהיב ויפה, כדאי להכין ולהרשים את האורחים 🙂

 

הבצק – בצק פיצה פשוט ובתוכו רוטב עגבניות וגבינת מוצרלה .

אפשר להשתמש גם ברוטב פיצה מוכן.

 

הבצק-    להכנת כ- 15 לחמניות

חצי קילו קמח

כף שמרים יבשים

כף סוכר

2 כפות שמן זית

2 כפיות מלח

כוס וחצי מים 

 

המלית-

רוטב לפיצה 

קופסה קטנה עגבניות מרוסקות 

2 שיני שום כתושות

כף שמן זית

חופן בזיליקום טרי 

מעט אורגנו טרי/יבש

 

150 ג"ר מוצרלה חתוכה לקוביות או כדורי מוצרלה קטנים.

להברשה – 2-3 כפות שמן זית , כף פסטו

 

אופן ההכנה-

ממיסים את השמרים ברבע כוס מים וכפית סוכר, להתפחה ראשונית כ- 3 דקות.

בקערת המערבל מניחים קמח מנופה וסוכר.  מוסיפים את תערובת השמרים וחלק מהמים ומתחילים ללוש .

תוך כדי לישה מוסיפים מים ושמן. ממשיכים בלישה כ 5- דקות  . לקראת הסוף משלבים את המלח.

הבצק צריך לצאת רך מאוד ומעט דביק.

מעבירים לקערה משומנת , מכסים בניילון ומשאירים להתפחה כשעה.

מחלקים את הבצק לכדורים בקוטר של בערך 10 ס"מ.

 

מכינים את הרוטב-

מניחים את העגבניות השמן והשום בסיר ומבשלים כ20 דקות. משלבים את הבזיליקום והתבלינים.

מבשלים עוד כ-5 דקות .מורידים מהאש ומקררים. אפשר לטחון בבלנדר ידני.

מרדדים מעט כל כדור, מניחים כפית מהרוטב ומעליה קוביית מוצרלה.

IMG_9322

IMG_9325

 

סוגרים בצביטה מסביב. מכדררים מעט ומניחים בתבנית משומנת היטב  או על נייר אפייה.

מצמידים את הלחמניות זו לזו.

מכסים בניילון ומתפיחים כשעה.

מברישים את הלחמניות בשמן עם הפסטו.

IMG_9326

 

מכניסים לתנור מחומם על 180 לאפייה של כ- 40 דקות או עד הזהבה יפה.

IMG_9374

 

מגישים חם חם ממש כמו פיצה 

בתאבון 🙂

IMG_9359

 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments