במקום להכין פיצה רגילה החלטתי לשחק עם הבצק ולהכין לחמניות פיצה.
הרוטב והגבינה כבר בפנים.
המראה של התבנית מרהיב ויפה, כדאי להכין ולהרשים את האורחים 🙂
הבצק – בצק פיצה פשוט ובתוכו רוטב עגבניות וגבינת מוצרלה .
אפשר להשתמש גם ברוטב פיצה מוכן.
הבצק- להכנת כ- 15 לחמניות
חצי קילו קמח
כף שמרים יבשים
כף סוכר
2 כפות שמן זית
2 כפיות מלח
כוס וחצי מים
המלית-
רוטב לפיצה
קופסה קטנה עגבניות מרוסקות
2 שיני שום כתושות
כף שמן זית
חופן בזיליקום טרי
מעט אורגנו טרי/יבש
150 ג"ר מוצרלה חתוכה לקוביות או כדורי מוצרלה קטנים.
להברשה – 2-3 כפות שמן זית , כף פסטו
אופן ההכנה-
ממיסים את השמרים ברבע כוס מים וכפית סוכר, להתפחה ראשונית כ- 3 דקות.
בקערת המערבל מניחים קמח מנופה וסוכר. מוסיפים את תערובת השמרים וחלק מהמים ומתחילים ללוש .
תוך כדי לישה מוסיפים מים ושמן. ממשיכים בלישה כ 5- דקות . לקראת הסוף משלבים את המלח.
הבצק צריך לצאת רך מאוד ומעט דביק.
מעבירים לקערה משומנת , מכסים בניילון ומשאירים להתפחה כשעה.
מחלקים את הבצק לכדורים בקוטר של בערך 10 ס"מ.
מכינים את הרוטב-
מניחים את העגבניות השמן והשום בסיר ומבשלים כ20 דקות. משלבים את הבזיליקום והתבלינים.
מבשלים עוד כ-5 דקות .מורידים מהאש ומקררים. אפשר לטחון בבלנדר ידני.
מרדדים מעט כל כדור, מניחים כפית מהרוטב ומעליה קוביית מוצרלה.
סוגרים בצביטה מסביב. מכדררים מעט ומניחים בתבנית משומנת היטב או על נייר אפייה.
מצמידים את הלחמניות זו לזו.
מכסים בניילון ומתפיחים כשעה.
מברישים את הלחמניות בשמן עם הפסטו.
מכניסים לתנור מחומם על 180 לאפייה של כ- 40 דקות או עד הזהבה יפה.
מגישים חם חם ממש כמו פיצה
בתאבון 🙂