כשטועמים לחם מחמצת לא חוזרים לאכול לחם רגיל – כי הוא כבר חסר טעם.
אני מכינה לחם מחמצת לפחות פעם בשבוע והתענוג גדול, כייף אמיתי,
חוויה גם להכין וגם.. לאכול כמובן.
יש אתרים מצויינים שאפשר ללמוד על מחמצת כמו אתר "הנחתום" מתכונים והסברים מפורטים וברורים.
אני הכנתי את המחמצת הראשונה שלי לפי ההוראות של תומר, כנסו לקישור כאן
לעוד מידע כנסו לקרוא – 'לחם מחמצת למה זה חשוב '
הכנתי לחמניות עם מחמצת –
לחמניות המכילות חלב וחמאה במילוי גבינות פטה ותרד טרי.
יצאו לחמניות מפנקות – ממש ארוחה שלמה בלחמניה.
כמובן אפשר להמיר את המחמצת בשמרים רגילים.
המחמצת משמשת במקום שמרים.
זמן התפחה של מאפי מחמצת הוא רב יותר מאשר שמרים רגילים.
המצרכים לבצק – כ- 18 לחמניות
500 ג"ר קמח לחם
220 ג"ר מחמצת או 25 ג"ר שמרים טריים /כף יבשים
כ- 300 מ"ל חלב
75 ג"ר חמאה רכה
כף דבש
כפית גדושה מלח
המילוי-
100 ג"ר גבינת פטה
100 ג"ר פטה עיזים
כ- 2 כוסות עלי תרד טריים
2 כפות פרמזן מגורדת
3 כפות שמנת מתוקה
אופן הכנת הבצק-
מניחים במיקסר את כל המצרכים ,ומפעילים על וו הלישה.
לשים כמו בצק שמרים רגיל כ 5-7 דקות . עד לקבלת בצק רך וגמיש.
.
למעבירים לקערה ומכסים בניילון .
משאירים להתפחה בחוץ בחדר קריר כ 4 שעות. (אם משתמשים בשמרים רגילים, חצי שעה התפחה בחוץ ולהכניס למקרר.)
עם מחמצת – לאחר 4 שעות בחוץ מכניסים למקרר ל- 24 שעות.
מכינים את המלית-
חולטים את התרד ,סוחטים וקוצצים דק.
מערבבים את כל חומרי המלית – גבינות תרד ושמנת.
מרדדים בצק לעובי של כ-2 סמ , מחלקים לריבועים ,
מניחים כף גדושה על כל ריבוע ,ומהדקים מסביב.
מניחים את הלחמניות בתבנית מרופדת בנייר אפייה , צמודות זו לזו.
מכסים בניילון לא הדוק ומניחים להתפחה של כ- 4 שעות . ( עם שמרים רגילים כ- שעה)
מברישים בביצה טרופה עם מעט חלב ודבש.
מכניסים לתנור מחומם על 180 מעלות לאפייה של כ- 40 דקות או עד הזהבה יפה של הלחמניות.
בתאבון 🙂
היי, מה גודל התבנית שהשתמשת בה?
תבנית מלבנית 25/35 בערך