לחמניות שבלול – פסטו/פלפלים

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

IMG_4198

 

לחמניות מבצק פוקצ’ה, רך וטעים,

במילוי פסטו בייתי ופלפלים קלויים .

הלחמניות ללא גבינות או מוצרי חלב 

 

השתמשתי בקמח לבן רגיל – אפשר להחליף חלק מהקמחים למלאים.

 

כנסו למתכון – פסטו בייתי 

 

המצרכים לבצק

חצי קילו קמח

כף שמרים יבשים

כף סוכר

כף שמן זית

כ- כוס וחצי מים 

כף מלח

 

המילוי-

3 -4 פלפלים בצבעים שונים

מלח,פלפל שחור

שמן זית

4-5 כפות פסטו 

IMG_4192

 

הכנת הבצק-

מנפים לקערת המיקסר את הקמח. מוסיפים את שאר המרכיבים ומתחילים בלישה איטית.

לשים 5-7 דקות עד לקבלת בצק רך ודביק.

מעבירים לקערה משומנת במעט שמן זית.

מכסים בניילון ומשאירים להתפחה של כשעה בחוץ.


אני בשלב הזה מכניסה למקרר למנוחה של כמה שעות או יום.

הבצק הרבה יותר נוח לעבודה כשהוא קר.

 

הכנת הפלפלים-

מכניסים את הפלפלים לתנור על מצב גריל לצלייה של בערך 20 דקות.

הופכים אותם כך שיצלו טוב מכל הצדדים.

 

לאחר שהפלפלים התקררו מעט, קולפים אותם וחותכים לרצועות.

מתבלים במעט מלח ופלפל שחור.

 

מחלקים את הבצק ל- 2

מרדדים כל חלק למלבן גדול בעובי של כחצי ס”מ.

מורחים פסטו בנדיבות ומפזרים את רצועות הפלפלים.

IMG_4170

חותכים לרצועות , מגלגלים לשבלול ומניחים את השבלולים בתבנית .

IMG_4179

מניחים להתפחה של כחצי שעה לפחות.

מזלפים מעט שמן זית.

מכניסים לתנור שחומם מראש על 190 מעלות לכחצי שעה אפייה.

IMG_4187

IMG_4183

IMG_4186

Subscribe
Notify of
0 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments