לחמניות גבינה מלוחות מהמטבח הרומני או גביניות מלוחות Plăcinte cu brânză Brânzoaice

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

לחמניות גבינה מלוחות מהמטבח הרומני –

נקראות גם Brânzoaice – גביניות,  או פלצ'ינטה .

לפני כמה ימים העלתה את התמונה של הלחמניות המגרות האלה,

חברה יקרה אסתר ברקו שהיא בלבוסטע שמתמחה באוכל רומני.

אסתר קראה להם  Brânzoaice – ברנזה ברומנית – גבינה – גביניות 

כאן בתמונה הלחמניות של אסתר

 

כששאלתי את אסתר איך הכינה אותם, אמרה – בצק שמרים רגיל עם מלית של גבינה מלוחה וקצ'קבל,

עוד טיפ שאסתר נותנת שהוא ממש חשוב ,ללוש את הבצק קצת עם שמן ,כדי שהלחמניות יצאו רכות.

וכך הן יצאו, רכות כמו עננים עם מלית גבינה שנמסה לתוך הבצק – תגידו יש יותר טוב מזה ?

 

אסתר הזכירה לי את הלחמניות המלוחות שנהגה להכין אסתריקה דודה של בעלי ,

תמיד היו לה כאלה פלצ'נטות (כך היא קראה להן) בפריזר, לשעת הצורך אם יבואו אורחים.

לחמניות שמרים מלוחות רכות ומופלאות.

מיד רצתי למטבח להכין ,

 

המצרכים לכ- 24 לחמניות

 

חצי קילו קמח

כף שמרים יבשים

2 כפות סוכר

ביצה

כ-כוס וחצי חלב או יותר 

75 גר' חמאה

3/4 כף מלח

4 כפות שמן

המלית-

100 גר' גבינת קצ'קבל מגורדת

150 גר' גבינה בולגרית או פטה או צפתית

100 גר' גבינה למאפים כמו ריקוטה ,אורדה, קאש (מתכון להכנה גבינה בייתית יש כאן )

ביצה

 

איך מכינים 

לחמניות גבינה מלוחות מהמטבח הרומני או גביניות מלוחות Plăcinte cu brânză    Brânzoaice ?

 

הכנת הבצק – (אפשר להכין מראש ולהכניס למקרר)

מניחים במיקסר קמח מנופה 

מוסיפים שמרים, סוכר, חלב וביצה ומתחילים בלישה. לאחר כ2 דקות לישה משלבים את החמאה.

לשים עוד 4-5 דקות , בזמן הלישה ,אם חסר נוזלים , מוסיפים מעט חלב ,

הבצק צריך לצאת רך וגמיש , לקראת הסוף משלבים את המלח.

לשים עוד כ- 2 דקות ומשלבים 3 כפות שמן עוד לישה של דקה.

משמנים בכף שמן את הבצק ומניחים אותו מכוסה להתפחה של כשעה וחצי.

מומלץ להכניס למקרר – יותר נוח לעבוד עם בצק קר, במיוחד בקיץ.

מפוררים ומערבבים את הגבינות-

מהביצה משאירים מעט והברשה על הלחמניות, ואת השאר מוסיפים לתערובת הגבינות.

מחלקים את הבצק ל- 3 

משמנים את משטח העבודה ומרדדים למלבן גדול 

מכל חלק יוצרים 8 ריבועים

מניחים כפית גדושה של מלית במרכז הריבוע .

סוגרים מארבע קצוות כלפי פנים ואח"כ מהקצוות הנותרות כך שנוצר כדור

לחמניות גביניות שמרים מלוחות Brânzoaice

לחמניות גבינה רומניות – גביניות מלוחות – רוצים לראות מה יצא ?כנסו לסטור שלי כאן בקישור https://www.instagram.com/bake_cook_food/

פורסם על ידי ‏מתנות קטנות התפריט היומי‏ ב יום שני, 8 באוקטובר 2018

מהדקים היטב ומניחים על נייר אפייה.

מניחים להתפחה של כ 3/4 שעה.

מורחים בביצה ומכניסים לאפייה 180 מעלות כ 25 דקות, או עד הזהבה יפה.

 תראו כמה רכות יצאו מומלץ להגיש חמים !

לחמניות גביניות מלוחות מושלמות 🙂

http://matanot-ktanot.co.il/%D7%9C%D7%97%D7%9E%D7%A0%D7%99%D7%95%D7%AA-%D7%92%D7%91%D7%99%D7%A0%D7%94-%D7%9E%D7%9C%D7%95%D7%97%D7%95%D7%AA-%D7%9E%D7%94%D7%9E%D7%98%D7%91%D7%97-%D7%94%D7%A8%D7%95%D7%9E%D7%A0%D7%99-%D7%90%D7%95/

פורסם על ידי ‏מתנות קטנות התפריט היומי‏ ב יום שני, 8 באוקטובר 2018

נפלא  🙂

 

לחמניות גבינה מלוחות מהמטבח הרומני או גביניות מלוחות Plăcinte cu brânză    Brânzoaice

רוצים להכין גביניות מתוקות ?

כאן מתכון מופלא ל- גביניות שמרים מתוקות  

וכאן מבחר מתכונים מהמטבח הרומני 

 

אהבתם את המתכון ?אל תשכחו להרשם לניוזלטר כדי לקבל מייל בכל פעם שעולה מתכון חדש,

 אם אתם במחשב – מצד ימין למעלה ואם בנייד למטה בסוף המתכון !

 

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – "מתנות קטנות התפריט היומי " 

 

 

כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

וגם מוזמנים ל  – מרומניה באהבה מתכונים ואוכל בניחוח רומני 

 

באינסטגרם שלי כבר ביקרתם ? בואו כנסו כאן- מתנות קטנות האינסטגרם 

ותוכלו לראות תהליכי בישול ואפייה אונליין !

חזרה לדף הראשי !

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments