לחמניות ביתיות בטעם נפלא ושילוב מתבקש של פסטו ופרמזן.
מתאימות לפינוק של ארוחת בוקר , בתוספת גבינות טובות ,ביצים, וירקות ,
ארוחת בוקר מושלמת.
הבצק הוא בצק בסיסי של לחם שמתאים גם להכנת פוקצ'ות ופיצה.
מצרכים לבצק-
1 ק"ג קמח
2 כפות שמרים יבשים
4 כפות סוכר
6 כפות כפות שמן זית
כ- 3 כוסות מים
1 כף גדושה מלח
נתחיל עם השמרים- להמיס את השמרים ברבע כוס מים וכפית סוכר . להניח בצד להתפחה -5 דקות.
בקערת המערבל להניח קמח מנופה עם סוכר. להוסיף את תערובת השמרים וחלק מהמים ולהתחיל לערבל .
תוך כדי לישה להוסיף מים ולזלף את השמן. להמשיך ללוש כ 5- דקות . לקראת הסוף לשלב את המלח.
הבצק צריך לצאת רך מאוד ומעט דביק.
להעביר לקערה משומנת , לכסות בניילון ולהניח להתפחה כשעה.
אפשר ורצוי להכין מראש ולאחסן לילה במקרר. בקיץ הרבה יותר נוח לעבוד עם בצק קר.
לחלק את הבצק ל- 30 חלקים.
מכל חלק ליצור גליל .
את הלחמניות הכנתי עם פסטו בייתי .
להניח בצלחת 3-4 כפות פסטו, לערבב עם חצי כוס פרמזן מגוררת.
אפשר לדלל עם 1-2 כפות שמן זית.
כל גליל של בצק לעטוף בפסטו ולגלגל בצורת קשר ללחמניה.
להעביר לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
לאפות בתנור מחומם מראש 180 מעלות כ- חצי שעה .
איזה ריח… פשוט תענוג !
כיף לפתוח כך את הבוקר בארוחת מפנקת עם לחמניות טריות וחמות , גבינות טובות סלט טרי, זיתים
וכל מה שאתם אוהבים!