לחמניות בייגלה ירושלמי עם שומשום במלית גבינה

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

 

 

לחמניות שומשום מטריפות במלית גבינה מתובלת .

בשבועות אני תמיד מכינה שלל של לחמניות לאירוח.

תחשבו רגע על בייגלה ירושלמי ממולא בגבינה מתובלת – איזה תענוג של ביס !

הכנתי לחמניות מצופות בהמון שומשום ומלית של גבינה מתובלת שנותנת להם רכות, טעם וגם הפתעה בתוך הלחמניה.

את הלחמניות מכינים כמאפה אחד – צמודות זו לזו – כך הן יוצאות רכות וטעימות.

מגישים לשולחן והכי כיף לתלוש אותן בעודן חמות .

הבצק הוא בצק של לחם – בייגלה ירושלמי , ממש פשוט להכנה .

מלית של גבינה למאפים מתובלת שיוצרת ביס מושלם ביחד עם השומשום נוצרות לחמניות נהדרות שגם מתאימות לאירוח כי הן פשוט יפות.

איך מכינים לחמניות בייגלה ירושלמי במלית גבינה ?

2 מאפים לתבנית בקוטר 24-26

מצרכים לבצק-

4 כוסות קמח

כף מלאה שמרים יבשים

1/3 כוס שמן זית

2 כפות סוכר

כף מלח

ככוס וחצי מים או יותר

 

הציפוי של הלחמניות לפני האפייה-

חצי כוס סילאן מהול במים

כוס שומשום מלא או קלוי או רגיל

המלית –

300 גר' מלית למאפים השף הלבן

100  גר' פתיתי קשקבל או מוצרלה או גבינה צהובה

בצל ירוק קצוץ

חופן זיתים קצוצים דק

חופן בזיליקום טרי קצוץ/ אפשר זעתר, שמיר או פטרוזיליה

חצי כפית מלח, פלפל שחור

לוחצים כאן להרשמה ומקבלים מתכוני שבועות ישירות למייל !

 

אופן הכנת הבצק –

מכינים את הבצק במיקסר עם וו לישה.

לשים במשך 3 דקות במהירות איטית את הקמח, סוכר,שמרים והמים מוסיפים בהדרגה.

מוסיפים מלח ושמן ולשים עוד כ- 2 דקות עד לקבלת בצק אחיד ומעט דביק אם יש צורך מוסיפים מים.  מכסים את הבצק ומתפיחים כשעה.

בשלב הזה מומלץ להכניס למקרר לילה או כמה שעות לפחות , לא חובה .

מכינים תבנית מרופדת בנייר אפייה

מערבבים את מצרכי מלית הגבינה.

מחלקים את הבצק ל-  18 חלקים שמהם נכין 2 מאפים בשתי תבניות עגולות.

מכל 9 כדורים מכינים מאפה אחד עגול.

מניחים על השיש ומכסים במגבת.

מרדדים כל חלק למלבן דק, ממלאים במלית סוגרים לצורת מלבן ומניחים בצד.

לאחר שגמרנו להכין את הלחמניות טובלים אותן בסילאן ואז בשומשום ומניחים בתבנית צמודים אחד לשני.

 

לחמניות בייגלה ירושלמי במלית גבינה במיוחד לשבועות !

לחמניות בייגלה ירושלמי במלית גבינהמי רוצה מתכון ?

פורסם על ידי ‏מתנות קטנות התפריט היומי‏ ב- יום שני, 3 ביוני 2019

מכסים ומשהים להתפחה של כשעה.

מכניסים לאפייה לתנור שחומם מראש על 190 מעלות כ 25 דקות, או עד הזהבה יפה של המאפה.

 

הכנתם את המתכון? לא לשכוח לצלם ולשתף אותי בתמונות  שלכם! מתייגים אותי באינסטגרם  bake_cook_food

וגם בפייסבוק  בקבוצת התפריט היומי 

כאן מתכונים לשבועות 

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – "מתנות קטנות התפריט היומי " 

וגם מוזמנים ל  – מרומניה באהבה מתכונים ואוכל בניחוח רומני

חזרה לדף הראשי !

 

 

תגובות

תגובות